Un bărbat, de 38 de ani, din Roman, dat în urmărire internațională și căutat de autoritățile din Germania, a fost depistat de polițiști, în dimineața de 9 noiembrie, și “cazat” în Arestul Poliției Bacău.

“Acesta a fost dat în urmărire internațională, după ce în luna noiembrie a anului 2016, prin forţarea uşii principale de acces, a pătruns într-o locuinţă din Langenlonsheim, Germania, de unde ar fi sustras bunuri, creând un prejudiciu de circa 1.000 euro”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “Polițiștii au reținut bărbatul, pe care l-au prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore. Până la predarea către autorităţile din Germania, cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bacău”.

Un alt bărbat dat în urmărire internațională de autoritățile judiciare din Germania a fost reținut de polițiști la Piatra Neamț. El are 39 de ani, este din Bîrgăuani, și este suspectat de comiterea unor furturi în Germania, în cursul anului 2015. Până va fi predat autorităților din Germania și acest individ a fost încarcerat în Arestul Poliției Bacău. (C.M.)