După 3 ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să-l declare pe Dan Vasile Constantin incompatibil, așa cum stabiliseră inspectorii de integritate în 2014.

„Dan Vasile Constantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, a încheiat și semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 lei, fără TVA, între SC LOCATO SRL (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator special) și COMPANIA JUDEȚEANĂ APA SERV SA (companie în cadrul căreia acesta deține calitatea de reprezentant al CJ Neamț în Adunarea Generală a Acționarilor)”, se arată în comunicatul ANI.

Dan Vasile Constantin a atacat raportul la Curtea de Apel Bacău, care i-a respins acțiunea, apoi și-a încercat norocul la Înalta Curte, „bucurându-se” de același succes. Conform legii el va fi decăzut din „dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

În momentul de față, Dan Vasile Constantin este consilier județean PSD și plecarea sa din CJ va genera noi probleme pentru partid, deoarece se apropie de finalul listei de supleanți. (C.M.)

Articolul precedentDascăl la o biserică din Borlești, reținut pentru că ar fi abuzat două fete
Articolul următorEpiscopul Macarie Drăgoi va vizita copiii Cameliei Smicală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.