* Monica Anton și-a anunțat independența și, implicit, demisia din PP-DD
* motivul principal ține de lipsa de susținere a partidului pentru proiectele ei, printre care revigorarea serelor și înființarea centrelor pentru minori
”Mă adresez cetățenilor municipiului Piatra Neamț și în mod special alegătorilor mei, care sunt în număr foarte mare: de astăzi am dobândit un nou statut în calitate de ales local, cel de consilier independent”, a anunțat, ieri, Monica Anton, în cadrul conferinței de presă, prin care a făcut publică decizia de a părăsi PP-DD, profitând de efectele ordonanței care permite migrarea aleșilor locali. Monica Anton a recunoscut că ordonanța a fost oportună în cazul său, dar nicidecum nu consideră că s-ar afla sub incidența traseismului politic, fiindcă nu are de gând să intre ”în nicio formațiune politică existentă la ora actuală în România”.
De ce a plecat din PP-DD? Pentru că n-a avut susținerea partidului, nici la județ, nici la nivel național, a explicat ea, făcând referire la câteva din proiectele cu care a venit în 2012 în fața pietrenilor și care n-au mai apucat să se materializeze, deși, la un moment dat, Monica Anton a fost chiar viceprimar de Piatra Neamț. Un astfel de proiect avea în vedere revigorarea serelor municipiului, eventual chiar cu fonduri nerambursabile, dar când a solicitat sprijinul șefilor și parlamentarilor PP-DD pentru a deschide niște uși la Ministerul Agriculturii, s-a lovit de nepăsare.
Alt proiect, acum de actualitate în Piatra Neamț, avea în vedere înființarea unor centre speciale pentru minorii infractori, care, iarăși, spune Monica Anton, nu s-a bucurat de niciun răspuns din partea PP-DD-iștilor, lideri sau parlamentari, când li s-a cerut ajutorul pentru a fi promovat. ”Nu am avut nicio susținere. În calitate de consilier independent, pot răspunde doleanțelor cetățenilor și pot să negociez în nume propriu pentru proiectele în care cred, pot să votez așa cum consider de cuviință. Vă dau un singur exemplu: în primăvara lui 2013, cred, când primarii au avut posibilitatea să majoreze taxele și impozitele, în Consiliul Local Piatra Neamț era o majoritate sensibilă, 11 voturi USL și 12 voturi APEL-PP-DD. Eu nu am vrut să votez acel proiect, nu am fost de acord cu majorarea taxelor, m-am adresat conducerii centrale a partidului și mi s-a zis că trebuie să respect protocolul cu APEL. A fost o grea încercare pentru conștiința mea. Nu mai vreau să fiu în această postură. Ca independent, măcar voi putea încerca să negociez cu partidele pentru proiectele mele. Voi vota așa cum îmi va dicta conștiința. Nu voi mai avea nicio rezervă să critic ce consider eu că este în defavoarea cetățenilor. Am criticat și până acum când a fost cazul, mi-am asumat acest risc, au fost proiecte la care am votat împotrivă sau m-am abținut”, a declarat Monica Anton.
Ea s-a declarat adepta divorțurilor amiabile, la fel ca în avocatură, așa că nu a dorit să-și strige reproșurile la adresa conducerii PP-DD, nici de la Neamț, nici de la București. A reținut însă în dreptul lor înțelegerile politice – ”PP-DD are protocol semnat cu PSD, dar, din punctul meu de vedere, funcționează și alianța cu APEL în continuare” -, lipsa unui dialog – ”Am întrerupt orice contact cu conducerea județeană în urmă cu jumătate de an” și lipsa de sprijin, fapt pentru care nu și-a depus o demisie oficială la partid, considerând că simpla declarație de independență este echivalentă.
Dana OSTAHIE
hai s-o lasam mai moale cu lupta pt interesele cetatenilor, deoarece mai toti concetatenii nostrii stiu cine este aceasta avocata si cu ce s-a ocupat in trecut!!! faptul ca a plecat din ppdd si acum pozeaza in independenta, nu este decat o incercare de asi negocia ceva pt posetutza ei! asa ca….din neant a venit, in neant va merge!!
Mai “Jojo”,cum le mai stii tu pe toate,din proprie experienta.