reclama autocenter

Unul din cei mai apreciaţi bibliotecari din ţară, Constantin Bostan, care a condus Biblioteca judeţeană “G.T. Kirileanu” Piatra Neamţ peste două decenii cu rezultate deosebit de bune, şi-a depus miercuri, 20 martie 2012, demisia la Consiliul judeţean Neamţ, instituţia coordonatoare.

După cum se ştie, în urma evaluării sale de director-manager pe ultimii trei ani (2010-2013), el a obţinut calificativul maxim, având astfel dreptul de a depune un nou proiect de management al instituţiei. “Vă aduc la cunoştinţă că, deşi, potrivit rezultatelor obţinute la evaluarea activităţii mele de director-manager al Bibliotecii judeţene “G.T. Kirileanu” Neamţ pentru perioada 1 mai 2010 – 31 ianuarie 2013, aveam dreptul de a depune un nou proiect de management al acestei instituţii, doresc – din motive exclusiv personale – să nu îmi mai exercit acest drept”, scrie în adresa nr. 474 din 20.03.2013. “Vă rog, prin urmare, să luaţi act de această dorinţă a mea şi să luaţi măsurile ce se impun pentru asigurarea tuturor condiţiilor organizatorice şi de finanţare necesare bunei desfăşurări a activităţii Bibliotecii judeţene. Vă asigur, totodată, că – în limitele cerinţelor şi ale posibilităţilor – mă voi strădui ca şi în continuare să acord acestei instituţii sprijinul meu, în virtutea devotamentului şi a competenţelor pe care mi le-am format în cei 39 de ani de activitate în bibliotecă, din care 23 de ani în funcţia de director şi director-manager”.

Constantin Bostan are în spate o activitate de invidiat pentru orice director-manager al unei instituţii de stat: a triplat spaţiul bibliotecii judeţene, a pus la punct Fondul de carte Kirileanu (dând bibliotecii numele ilustrului cărturar), a introdus (printre primii din ţară) sistemul informatic în toate filialele bibliotecii judeţene dar şi în majoritatea celor comunale, a creat de-a lungul timpului multe servicii adiacente activităţii principale de împrumut carte, spaţiul instituţiei devenind unul din cele mai frecventate şi importante în plan cultural din judeţ. Poate că singurul lucru care i se poate reproşa directorului Bibliotecii judeţene la această oră de bilanţ este faptul că nu a găsit o soluţie pentru a-şi menţine vârsta de acum 10-15 ani pe loc…

Articolul precedentPe când, în Piatra Neamţ, un cinema „Geo Barton”?
Articolul următorBlagoveştenia sau Ziua Cucului

6 COMENTARII

  1. cip: inainte de a vorbi gandeste un pic (daca ai cu ce dar la tineretea ta banuiesc ca doar fumuri trec printre neuroni) si nu jigni . Iti doresc sa faci tu mai mult in viata decat ,,babalacu”.

  2. Un intrigant batrin. Un ranchiunos. Un fel de plop-salcam, la umbra caruia nu a crescut nimic. Intrbati subalternii si veti afla ca a fost un despot plin de venin. Bine ca pleaca! Drum bun, batrane; du-te si mai copiaza din Kirileanu, ca de altceva nu esti bun.
    Lily

  3. D-l Bostan a fost un director cum nu va mai fi altul. Trebuia sa fie si sever , altfel nu realiza nimic. Chiar nu vede nimeni ca a facut atat de multe lucruri pentru biblioteca?

Comments are closed.