carne pui

* inspectorii nemţeni au verificat toate supermarketurile

Nemţenii nu trebuie să-şi facă griji cu privire la calitatea cărnii de pui comercializate în judeţ, afirmă directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Neamţ, Sorin Ulea: “Inspectorii sanitar-veterinari din direcţia noastră au recoltat probe de la toate loturile de carne de pui comercializate în supermarketurile şi în lanţurile de magazine. Ne-au sunat zeci de consumatori să le confirmăm, după ce-au văzut ce amploare a luat acest scandal în presă. Concluzia: consumatorii să stea liniştiţi. La noi nu există niciun lot de carne de pui care să provină de la Avicola Călăraşi. Noi aducem de la Avicola Iaşi şi Vaslui“. După ce procurorii DNA au arătat că Avicola Călăraşi a livrat pe piaţă carne care nu corespunde normelor de siguranţă alimentară, zeci de tone de carne de pui au fost retrase deja din magazine.S-a întâmplat şi în Suceava unde peste 12,6 tone de marfă au fost scoase de la vânzare. În urma scandalului iscat în jurul Avicola Călăraşi, consumatorii din toată ţara s-au ferit să mai cumpere carne de pui. Drept urmare, vânzările din sector au scăzut cu 20%, potrivit estimărilor făcute de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România. În judeţul Neamț au fost însă confirmate suspiciuni de contaminare cu salmonella în luna august a acestui an. La acea vreme, peste 30.000 de ouă au fost retrase de pe piaţă. Marfa cu probleme a fost identificată în urma analizelor făcute de Direcția Sanitar-Veterinară iar ferma de la care proveneau ouăle a fost ulterior închisă. (I.H.S.)

1 COMENTARIU

  1. pai nu mai sunt k iau mancat fraierii! ia intrebati-l pe Manastireanu de ce Ulea mai este director general la directia sanitara Neamt? cu siguranta k Manastireanu nu cunoaste legaturile “armonioase” dintre URSARESCU SI CRISTI PURAVU! cineva stie bine care sunt combinatiile in aceasta directie sanitara veterinara.

Comments are closed.