0:00

Can-can romaşcan: Primarul, jurnaliștii și serviciile, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primarul Laurențiu Leoreanu a pus gând rău lor celor sau celui care deține o pagină de socializare și un site găzduit de weeebly.com și care oferă informații tip „can-can”. Cel care postează informații online nu și-a declinat niciodată identitatea și, de mai bine de 5 luni, a copiat, fără acceptul jurnaliștilor „Ceahlăul” marcă înregistrată, zeci de articole, bineînțeles fără a preciza sursa. Mai mult, pe aceeași pagină de socializare, în iarna trecută, au apărut articole scurte, să le spunem bârfe, conform cărora primarul Laurențiu Leoreanu ar divorța de soția sa, motiv pentru care edilul a simțit, la acea vreme, nevoia să anunțe public că-și iubește soția și nu are alte gânduri. Între timp, de vreo 2 ani de când se tot publică informații, reale sau mai puțin, țintele principale au fost directorul Poliției Locale, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale, un consilier local PDL sau directorul Serviciului de Autorizări, care se ocupă de activitatea taximetriei din municipiu. Jurnalistul Flora Ordean i-a adus la cunoștință primarului ultimele bârfe din weekend, care îl dădeau ca urmărit penal pe directorul Poliției Locale, lucru care l-a înfuriat pe edil. „Nu urmăresc acest lucru. Dar, vă spun că o să iau legătura cu ofițeri din serviciile secrete, pentru ca să fie depistat. Am înțeles că se cam știe cine este în spate și voi cere interzicerea publicării unor informații neadevărate. Libertatea de opinie trebuie asigurată, dar turnarea în cap cu mizerii nu mi se pare corectă. Când ai un lucru de spus, îl poți spune corect și civilizat. Chiar mă voi întâlni cu ofițeri din anumite structuri. Nu vreau să fac public numele care se vehiculează, dar vă promit că – dacă activitățile vor continua așa – voi spune, iar organele își vor face datoria”, a spus răspicat primarul Romanului. De exemplu, ieri, pe pagina de Facebook, care numără totuși aproape 6.900 de aprecieri, era postată următoarea știre: „Băsescu și-a schimbat rețeaua de telefonie, iar Leoreanu are minute doar în Orange. Primarul Romanului și-ar fi dorit să-l felicite personal pe preşedintele Traian Băsescu, dar o ședință extraordinară privind descentralizarea i-a ocupat ziua de luni, 4 noiembrie.
Șeful statului a împlinit, luni, 62 de ani, iar Laurenţiu Dan Leoreanu a declarat că ar fi fost încântat să îl poată vedea pe Traian Băsescu pentru a-i ura personal toate cele bune.
«Îl voi suna după ce îmi încarc telefonul să-i transmit sănătate, la mulţi ani şi spor în toate. Sper să ne vedem, dar nu cunosc agenda domnului preşedinte», a afirmat, luni, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu”. Evident că nu aceasta este declarația dată de primar. (C. MATEI)

Articolul precedent2014 aduce biruri pe piscine, parcări și stâlpi
Articolul următorDSVSA: În Neamț nu există pui contaminați cu salmonella