draga

Una dintre cele mai mari actrițe ale României a fost sărbătorită, la aniversarea a 80 de ani de existență, de trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț împreună cu autoritățile județene. Marți după amiază, maestra Draga Olteanu Matei a fost primită cu aplauze, flori, și un tort imens, de către colaboratori, președintele Consiliului Județean Neamț, vicepreședinții CJ și de un public larg, în Sala Mare a Consiliului Județean. Vădit emoționat de momentul apariției marii actrițe, Culiță Tărâță a citit un mesaj venit din sufletul tuturor nemțenilor.

”Aniversarea dumneavoastră e o sărbătoare pentru noi toți. Emoțiile mele sunt atât de mari, și deși nu-mi stă în obișnuință sunt nevoit să citesc mesajul pe care vreau să vi-l transmit din partea noastră a tuturor. De-a lungul anilor ați creat o galerie de tipuri irezistibilă. Coana Chirița și alte personaje  sunt mult prea puțin faţă de multitudinea de roluri pe care le-ați întruchipat cu atâta naturalețe. La mulți ani, doamna Draga Olteanu Matei”, a spus Culiță Tărâță doamnei teatrului românesc, stabilită la Piatra Neamț acum mulți ani în urmă.

Draga Olteanu Matei împlinește 80 de ani pe data de 24 octombrie însă trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, condusă de directorul Liviu Timuș a ținut să o sărbătorească cu două zile înainte, pentru că Teatrul Tineretului participă începând de astăzi, la Festivalul de Teatru de Comedie de la Galați. Vizibil emoționată, Draga Olteanu Matei a mulțumit pentru surpriza oferită și a promis că toate proiectele pe care le are în minte vor fi materializate.

”Mulțumesc pentru că mi-ați dat tăria să-mi revin, sunt atât de emoționată, acest gest al colegilor mei a fost atât de neașteptat. Eu eram pregătită de treabă pentru că am foarte multe idei și proiecte și eram pregătită să merg să discut cu domnul președinte, să-i spun ce am pe suflet, iar când am intrat aici nu știam despre ce este vorba, credeam că este o ședință solemnă. Mulțumesc pentru gestul acesta extraordinar. Am gânduri mari și sper să mai trăiesc oleacă. Vă mulțumesc pentru că existați, că sunteți aici pentru mine. Mulțumesc lui Dumnezeu că mai respir, emoția mea a fost atât de mare, a fost îngrozitoare, vă mulțumesc din toată inima”, a spus Draga Olteanu Matei. (I. CĂLIN)

tarata draga