pietricica turism

Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, în sala Mihail Sadoveanu a Consiliului Județean Neamț, Consiliul Concurenței organizează o ședință de audieri, nepublică. Vor veni de la București președintele Consiliului Concurenței, Bogdan M. Chirițoiu, vicepreședintele Consiliului Concurenței, Otilian B. Neagoe, consilierul de concurență Laszlo Gyerko, precum și directorul Direcției Monitorizare Teritorială, Gheorghe Rădulescu.

Înainte de această ședință nepublică, se vor discuta, public, într-o conferință de presă, probleme ale Consiliului și se va prezenta raportul cu toate realizările anului 2014.

„S-a hotărât de la București ca astfel de ședințe nepublice să se țină și în țară. E prima oară când plenul Consiliului vine în teritoriu. Sunt convins că va fi interesant. În ședința de audieri vor avea loc niște investigații, de aceea nu e publică. Până nu se ia o decizie finală, nu se pot da publicității mai multe informații”, a declarat inspectorul Ciprian Pilan.

Constantin Secure, reprezentantul local al Consiliului, elucidează cât de cât misterul și spune că „în această ședință va avea loc o investigație a doi agenți economici, două firme din județul Neamț. Sunt investigate în privința unor licitații trucate. N-am libertatea să dau numele. Nu cred că e un mare secret, dar, până nu se ia o decizie, nu pot da publicității numele firmelor”.

Despre acestea și despre alte societăți din județul Neamț care au fost sancționate de Consiliul Concurenței vom afla vineri.

Oana IOSUB-TOMA