pietricica turism

La fabrica de ciment Carpatcement Tașca, „Tinerii gardieni ai mediului” din Neamț au măsurat împreună cu specialiști indicatorii de mediu, în cadrul celei de a IV-a ediții a proiectului.

Ca în fiecare semestru, Carpatcement continuă proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” prin intermediul căruia liceenii de la Grupul Școlar Bicaz vin în vizită la fabrica de ciment și măsoară în timp real indicatorii de mediu.

Însoțiți de profesorul coordonator, doamna Mihaela Scurtu și de responsabilul de mediu al fabricii, elevii au avut posibilitatea să asiste la măsurarea indicatorilor de mediu. Cei mai curioși au pus întrebări și au luat notițe pentru a le împărtăși colegilor și părinților inedita experiență.

Inițiat la începutul anului 2013, proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” are la bază angajamentul pe care Carpatcement l-a făcut comunităților în care activează în sensul de a fi transparentă în ceea ce privește performanțele de mediu ale fabricilor de ciment.

S-a reușit astfel crearea unui dialog între comunitate și companie deoarece în cadrul întâlnirilor „Sfatul Bătrânilor” pe care Carpatcement le are semestrial cu liderii de opinie a comunităților s-a descoperit că informarea localnicilor în ceea ce privește activitatea de mediu a fabricilor este foarte importantă. Așadar, Carpatcement a adus elevii în fabrici pentru a fi chiar ei cei care văd și măsoară indicatorii de mediu, proiectul fiind deja la cea de-a patra ediție în zona Neamț.

Totodată, elevii au putut observa în detaliu instrumentele care asigură monitorizarea. Pe lângă aceasta, responsabilul de mediu al fabricii Carpatcement de la Tașca, doamna Marta Ciubotaru, le-a explicat cu amănunte procedurile aferente măsurătorilor. Acest fapt a permis elevilor de liceu să interpreteze datele măsurate.

Valorile înregistrate la data de 17.11.2014 sunt următoarele:

Nr. crt.Indicatorul monitorizat

mg/Nmc

Valoarea măsurată

mg/Nmc

Limita maximă admisă mg/Nmc
1.Nox328,23800
2.SO28,19450
3.CO1489,992.000
4.Pulberi1,29

30

 

Despre Grupul HeidelbergCement

Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania, unde este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin CARPATCEMENT HOLDING S.A., CARPAT BETON S.R.L. si CARPAT AGREGATE S.A. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative si au ca obiectiv major promovarea unor standarde inalte de calitate.

HeidelbergCement Group este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Grupul are peste 52.000 de angajati in 2.500 de locatii, in peste 40 de tari din intreaga lume.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Bogdan Arnautu, Sef Departament Comunicare, Carpatcement Holding
Tel.: 0 21 311 59 76

E-mail: bogdan.arnautu@carpatcement.ro