reclama autocenter

grapini

Sfârşitul săptămânii a scos la rampă doi miniştri ai Cabinetului Ponta. Au dat de lucru agenţiilor şi portalurilor de ştiri, punând fără nicio ezitare lumea pe gânduri. Au participat la unele evenimente, au vorbit, s-a consemnat.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, aflată la o întâlnire cu oameni de afaceri şi autorităţi din Hunedoara, a anunţat că la finele acestei luni lansează programul „Femeia antreprenor”. Este destinat femeilor cu iniţiativă care vor putea primi din partea statului 10.000 euro pentru începerea unei afaceri. S-a reţinut, ca element de noutate, introducerea evaluării electronice a planului de afaceri pentru a elimina subiectivismul. În întreaga lume funcţională este ştiut, verificat şi consacrat că tocmai aprecierea subiectivă, rezultată din evaluarea capacităţii solicitantului, face diferenţa între aprobarea uneia din două sau mai multe afaceri identice. Gluma sinistră provine din suma disponibilă pentru femeile antreprenor din România, 500.000 lei, ceea ce înseamnă doar 10-11 proiecte.

Cu prilejul aceluiaşi raid în teritoriu, vedeta Partidului Conservator, al cărei minister a fost alcătuit prin dezmembrarea altora trei, a remarcat faptul că lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor nu sunt terminate.

În acelaşi registru a evoluat şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (PSD), participant la Congresul Educaţiei. Conform agenţiilor şi portalurilor de ştiri de referinţă, a anunţat că diferenţa salarială între învăţământul universitar şi cel preuniversitar va fi eliminată. A anunţat şi cum: „Vă promit aici de faţă, astăzi, că acest lucru se va remedia în termen cât mai scurt, deoarece acele diferenţe vor fi din POSDRU” (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – n.r.). El consideră că nu este normal să existe o lege a salarizării care blochează salariile în învăţământul preuniversitar şi a spus că nu înţelege argumentul legal pentru care există o diferenţă de salarizare între învăţământul preuniversitar şi cel universitar. Pentru adâncirea confuziei între venituri şi salarii, a mai spus: „Cert este că am discutat împreună cu colegii mei miniştri şi cu domnul prim-ministru vizavi de remedierea acestei deficienţe. Ideea este să se întâmple cât mai curând, pentru că mi se pare normal ca din POSDRU să poată fi finanţaţi şi colegii noştri din învăţământul preuniversitar. Deci, finanţare. Cât priveşte diferenţele salariale universitar-preuniversitar, acestea sunt de fapt fireşti, nicidecum de neînţeles, atât la noi cât şi în lume. Corectă ar fi, de exemplu, instituirea unei scheme de bonus, astfel încât cei din colegiile naţionale cu promovabilitate de peste 90% la bacalaureat să fie net favorizaţi la leafă în faţa celor care înregistrează promovabilităţi ruşinoase”.

Vestea bună este că, de vineri până duminică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (PNL), nu a ieşit în evidenţă prin nicio declaraţie năucitoare.

 teodorovici

Viorel COSMA

Articolul precedentÎnfruntarea titanilor din PRM: Badea l-a detronat pe Vadim
Articolul următorBacalaureat din „taste” – proba Competențelor digitale

1 COMENTARIU

Comments are closed.