0:00

Înfruntarea titanilor din PRM: Badea l-a detronat pe Vadim, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• sâmbătă, Tribunul a fost dat jos din fruntea României Mari, după 7 luni în care Dumitru Badea a muncit asiduu în acest sens

• ”Sunt foarte mulți care au spus că, dacă-l dăm jos pe Vadim, ei vin alături de noi”, explică șeful PRM Neamț

Plenara PRM de sâmbătă, 15 iunie, a fost una istorică pentru partid: Corneliu Vadim Tudor, cel care s-a identificat cu Partidul România Mare încă de la înființarea acestuia, din 1991, a fost îndepărtat din fruntea și structura partidului. A fost un fel de înfruntare a titanilor, întrucât Tribunului i s-a tras în principal de la Dumitru Badea, șeful de la Neamț, prezent în PRM tot de la înființare, din ’91. Badea lucrează de mai bine de jumătate de an la ceea ce s-ar putea numi operațiunea de ”externare” a lui Vadim, așa încât victoria obținută la finele săptămânii a fost de natură să-l bucure: ”Noi am luat toate măsurile, să fie și legal, și corect, și statutar, că știți cum e Vadim. Și decizia majorității filialelor a fost ca el să plece. Că vine el acum și spune, și contestă… treaba lui. Noi am acționat în baza legii partidelor politice, am respectat statutul”, declară Dumitru Badea, deloc impresionat de amenințările lui Corneliu Vadim Tudor, nici în ceea ce-l privește personal, nici în ce privește partidul.

Mai mult, Badea bate cruci de mulțumire că s-a dus Tribunul și face planuri de revigorare a PRM împreună cu Gheorghe Funar și Ion Bîldea: ”Acum suntem foarte puțini care am mai rămas în partid, dar sperăm ca, în baza doctrinei noastre, a programului, să ni se alăture în curând tot mai mulți români. Să știți că foarte mulți au venit la mine și mi-au zis: «Dom’le, scăpați de Vadim și venim cu voi!». Noi credem că acest partid se va revigora”.

Și nu la anu’ sau la următoarele alegeri, ci chiar în următoarea lună. Acum, PRM e condus în nume colectiv de Biroul Permanent Național – Nu ne-am mai ales funcții, că așa a zis Vadim, că l-am dat jos ca să ne luăm noi funcții, că vânăm funcții, iar șefii vor fi aleși nominal la alegerile din 27 iulie. E greu de organizat, dar l-am adus pe 27 iulie, că în toamnă era prea târziu”.

Istoricul răscoalei peremiste și-o excludere ratată

Imediat după alegerile din decembrie anul trecut, când PRM a ratat cu grație intrarea în Parlament neatingând nici 2%, Dumitru Badea, de la Neamț, a solicitat Tribunului să convoace Consiliul Național al partidului – ”că numai el putea s-o facă” – pentru a analiza rezultatele, greșelile și strategiile electorale. ”L-am rugat pe acest domn să convoace consiliul, el mi-a spus să-l mai las în pace”, spune Dumitru Badea. L-a lăsat în pace până-n ianuarie, când a mai încercat o dată convocarea consiliului național. Nu i-a ieșit decât prin martie, când Corneliu Vadim Tudor a făcut convocarea pentru 15 iunie, dar numai după ce s-a trezit cu un apel din partea a 27 de organizații județene. Tentativele șefului PRM Neamț de a devansa întâlnirea prin aprilie sau mai au eșuat. Vadim a ținut-o pe-a lui, pentru 15 iunie, iar cu câteva zile înainte l-a exclus pe Dumitru Badea din PRM, ca semn de înaltă prețuire pentru ce i-a făcut. Și totuși…

”Nu sunt exclus, chiar dacă așa a visat el într-o noapte și a anunțat în ziarul lui. A luat el oameni de pe stradă și i-a pus în Biroul Permanent, dar nu s-a discutat excluderea mea. Am vorbit și cu Funar, și cu generalul Cârciumaru și nici vorbă de așa ceva!”, spune Badea.

Cu vânt din pupa, Dumitru Badea s-a dus la Consiliul din 15 iunie și a pus umărul la debarcarea Tribunului din fruntea României Mari. Acum, președintele PRM Neamț face parte din cei 31, care conduc în acest moment partidul, până la organizarea congresului, dar și din colectivul de 3 care se va ocupa de organizarea alegerilor interne.

* Va fi oare ce-a fost?

Partidul România Mare, fondat în iunie 1991, este unul cu orientare naționalistă, creștin-democrată, deși, de-a lungul timpului, i s-a reproșat ”opoziția nedemocratică”, mesajul excesiv de justițiar, atitudinea extremistă. Anul de glorie al PRM a fost 2000, când a obținut 121 de mandate în Parlamentul României, iar Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala alegerilor prezidențiale, față în față cu Ion Iliescu. În 2004, PRM a obținut 69 de mandate, iar la alegerile din 2012 niciunul. La alegerile europarlamentare din 2009, PRM a obținut 8,65% din voturi, adjudecându-și trei mandate de europarlamentar – Corneliu Vadim Tudor, George Becali și Dan Claudiu Tănăsescu.

Înfruntarea titanilor din PRM: Badea l-a detronat pe Vadim, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dana OSTAHIE

Articolul precedentSăpături arheologice la Siliștea-Români
Articolul următorDoi miniştri de tot râsul: Grapini şi Teodorovici

3 COMENTARII

  1. confirm faptul ca filiala prm neamt nu a beneficiat de nici un sprijin de la centru pentru alegerile locale 2012 ai parlamentare.daca s-au obtinut posturi de consilieri locali este meritul filialei si a celor care au candidat.nu l-am inteles pe vadim cum poate fi atata de aerian si pervers.OAMENI BUNI ACEST OM VADIM MINTE CA UN BOLNAV MINTAL.SPUNE MINCIUNI CU ATATA SENINATATE DE LE CREDE NUMAI EL.ARE IN CAP NUMAI SECURISTI CARE LUPTA IMPOTRIVA LUI, SE DA CEL MAI MARE COCOS CE MA –O PANARAMA DE OM.CA POLITICIAN ESTE ZERO BARAT CA EUROPARLAMENTAR ASISDEREA.INTR-UN CUVANT LA BRUTARIE CU EL.

  2. Securistul Badea la detronat pe alt securist care este si bolnav psihic – Vadim Tudor. Partidul Romania Mare este mic si nu are nici un viitor.

  3. Oameni buni din PRM, prea multi ani l-ati lasat la conducere pe acest circar! Din cauza lui, acest partid puternic si-a pierdut orice valoare. Va uram succes in relansarea lui!

Comentariile sunt închise.