Procurorii DIICOT Vaslui au derulat, joi, 8 iunie, 23 de percheziții, la mai multe locații din județele Vaslui și Iași, dintre care două la sedii de instituții publice, “în scopul destructurării unei grupări infracționale organizate, specializate în comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor”, se precizează într-un comunicat de presă. La acţiuni au participat și lucrători din cadrul SCCO Vaslui, DGA și BCCO Iași.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2017, pe raza județelor Vaslui și Iași, a acționat o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea de infracțiuni de natură economică coordonată de administratorul unei societăți comerciale din municipiul Vaslui, prejudiciul parțial fiind estimat, la acest moment, la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării au beneficiat și de aportul unor funcționari publici, cărora în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu li s-au oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite”, precizează anchetatorii.

DIICOT mai anunţă că vor fi audiate 25 de persoane, urmând ca, în funcție de probatoriul administrat, să fie luate și alte măsuri de către procurorul de caz. Acțiunea a fost derulată cu sprijinul Jandarmeriei Vaslui. (ZCH NEWS)