0:00

Dr. Mihaela Cristina Verzea a fost numită director adjunct interimar al Complexului Muzeal Județean Neamț, începând cu data de 1 iunie. Ea ocupă, astfel, postul care rămăsese vacant prin numirea lui Dorin Nicola în funcția de director plin al CMJ. Așadar, echipa nouă de conducere este acum completă, cei doi adjuncți ai proaspătului director fiind Cristi Soroceanu și, de câteva zile, dr. Mihaela Verzea.

Dr. Mihaela Verzea, noul director adjunct al Complexului Muzeal Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimul eveniment din seria de activități organizate de CMJ Neamț în care este implicată Mihaela Verzea este expoziția ”Comorile Peleșului”, care se va deschide mâine, 9 iunie, de la ora 17, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț.

„Expoziția reunește piese reprezentative din colecțiile de ceramică, orfevrărie, orologerie și artă plastică ale fostei reședințe de vară a regelui Carol I. Suveranul a reușit să pună bazele «unei remarcabile colecții de artă decorativă, constituită de-a lungul unei jumătăți de veac de domnie, prin achiziții importante de mobilier, arme, tapiserii și covoare, piese de metal prețios, sticlărie și ceramică, creații ale celor mai faimoase ateliere și manufacturi ale epocii». Din punct de vedere cronologic, piesele ceramice care vor putea fi admirate în cadrul expoziției itinerante organizată de Muzeul Național Peleș se încadrează cu aproximație în perioada cuprinsă între mijlocul secolului al XVIII-lea și  începutul secolului XX”, a declarat dr. Mihaela-Cristina Verzea.

C.M.

Articolul precedentDIICOT: Pe urmele unei evaziuni fiscale de 700.000 de lei
Articolul următorBiroul de poliție rutieră ”decimat” de DNA are șef nou: Dănuț Urserescu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.