WhatsApp Image 2021 08 05 at 12.30.34Deputat de Neamţ din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dumitrina Mitrea a abordat în principal – cu ocazia conferinței de presă la care a participat joi, 5 august – unele probleme ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, cu un accent pe cele generate de explozia și incendiul de la Secția ATI din 14 noiembrie 2020.

„Am fost extrem de implicată în ceea ce înseamnă activitatea SJU Neamţ şi am fost convinsă că, din punct de vedere managerial, există soluţii ca acesta să funcţioneze şi pentru COVID şi pentru non-COVID. În noiembrie anul trecut, după acel incendiu devastatator, când încă nu eram deputat, am ieşit în stradă, alături de alte câteva zeci de pietreni, când s-a murit la ATI. Mă aşteptam să iasă în stradă un oraş întreg, dar nu a fost aşa, din păcate. Încă mai aştept un rezultat al anchetei (…)“, a punctat Dumitrina Mitrea.

Întrebată dacă s-a gândit să sesizeze Comisiile parlamentare de cercetare a abuzurilor, cu accent pe cea de la Senat (unde AUR deţine preşedinţia), în legătură cu faptul că saloanele ATI distruse în noiembrie 2020 sunt în continuare sigilate și autoritățile locale (administrative și medicale) nu arată a fi deranjate de această situație, Dumitrina Mitrea a promis că se va ocupa cât de repede de o asemenea sesizare.

Deputatul nemțean a insistat pe faptul că o asociație a reuşit să ridice o structură independentă, externă spitalului și destinată activității ATI cu 17 locuri, strângând 2,7 milioane de euro din donaţii, în timp ce Consiliul Județean Neamţ nu investeşte nimic pentru sănătatea nemţenilor, „dar împrumută 100 de milioane de lei pentru finanţarea unor proiecte de infrastructură”. În acelaşi context a criticat faptul că Primăria Piatra Neamţ face şi ea un împrumut de 16 milioane de lei pentru cofinanțarea unor proiecte fără legătură cu Sănătatea.

Mitrea a cerut și o verificare a contractelor de achiziţii de la SJU, urmată de aducerea acestora la cunoștința publicului larg, în special în legătură cu anumite achiziţii în valoare însumată de 19 mii de euro, dar blocate undeva, investiţii ieşite din garanţie.

O altă temă abordată a fost cea a sesizărilor primite de la pietreni, pe site-ul „AUR te aude!“, unde cetăţenii se plâng de apa scumpă din oraş, de problemele alimentării cu apă şi ale canalizării din oraş, dar şi de peste 1400 de sesizări primite de la pensionari despre activitatea deficitară a Casei Judeţene de Pensii: „Vorbim despre dosare întregi cu zeci şi sute de hârtii şi despre faptul că un singur pensionar a primit 10 decizii diferite de pensionare de la această instituţie. Aceşti oameni căştigă procesele la Piatra Neamţ, împotriva Casei de Pensii şi, la Bacău, la Curtea de Apel, le pierd“.

Angela Croitoru

Articolul precedentANRE impune plata compensațiilor financiare pentru clienții afectați de întreruperile neplanificate de energie electrică
Articolul următorTârgu Neamţ: Plângere împotriva decibelilor unei spălătorii auto cu fise
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.