O petiţie din partea mai multor persoane, care poate pare ciudată la prima vedere, a ajuns la Primăria Târgu Neamţ şi DSP Neamţ. Cei 17 semnatari  se plâng pentru că pe timpul nopţii, în zona unei o spălătorii ridicată la intersecţia străzii Cuza-Vodă cu strada Abator, este gălăgie continuă şi nu se poate dormi. Semnatarii locuiesc la câţiva metri de respectiva spălătorie, iar printre ei se află și Maria Vrînceanu, consilier local.

Cei 17 semnatari argumentează că spălătoria se află într-o zona rezidenţială A, fiind înconjurată de case și că ar fi trebuit un acord al vecinilor înainte de începerea construcţiei. Aceeaşi semnatari reclamă şi faptul că programul spălătoriei este non-stop.

Doi angajaţi de la DSP au venit la fața locului și au măsurat decibelii în timpul spălării a cinci maşini concomitent, în cele cinci boxe de spălat. Rezultatul a fost că s-a depăşit cu 10 decibeli peste limita admisă de 55 de decibeli.

„Cel puţin în weekend pe timpul nopţii zgomotul şi gălăgia sunt insuportabile. Vin puştani cu maşini la 12 noaptea, împreună cu fetişcane şi pun muzică la maxim, se udă cu apă unii pe alţii, râd, în timp ce-şi spală maşina la turbo jet. Chiar nu putem dormi. Nu avem odihnă”, ne spune o doamnă care locuieşte chiar peste drum de spălătorie.

„Limita maximă admisă este de 55 de decibeli iar aici conform măsurătorii de azi sunt 65 spre 66 de decibeli. Noi nu putem decât să cerem proprietarului să-şi pună panouri la marginea spălătoriei şi apoi să venim iar să facem măsurători. Ar fi două soluţii. Ori să pună panouri ca să reducă din zgomot sau să reducă programul de funcţionare în timpul nopţii. Să fie o anumită oră până la care se pot spăla maşini”, ne-a declarat unul dintre angajaţii de la DSP.

Viceprimarul Vasile Apopei a declarat referitor la această situație: „Așteptăm raportul scris al celor de la DSP cu privire la rezultatul măsurătorilor de azi și vom găsi o soluție. Din punctul meu de vedere singura soluție ar fi amplasarea unor panouri transparente antifonice. Prin comunicare și calm problema se va rezolva”.

Între timp Primăria Târgu Neamţ va trebui să găsească o soluţie de rezolvare la problema celor 17 semnatari revoltaţi și să-l întrebe pe şeful de la Urbanism dacă legislația a fost respectată în cazul acestei spălătorii.

C.T. STURZU

Articolul precedentDe la AUR Neamț: Dumitrina Mitrea, misterele spitalului județean și calvarul pensiilor
Articolul următorDouă femei rănite într-un accident în Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.