reclama autocenter

dan manoliu

• n-a dat de băut după alegerea sa ca vicepreședinte CJ, nu știe sigur dacă va prelua biroul lui Andrei Ignat, speră că va sta pe funcție mai mult decât acesta și ar vrea să onoreze promisiunile făcute unor primari

Vicepreședinte de județ ales de trei zile, Dan Manoliu (în imagine) se bucura ieri de ziua de odihnă lăsată de la Cel de Sus, dar, în același timp, încerca să-și facă singur curaj pentru ce-l așteaptă azi. Dincolo de toate incertitudinile și necunoscutele, cel mai tare îl apasă părerea general împărtășită de colegii consilieri județeni, cum că funcția de vice la CJ Neamț pare, cel puțin în acest mandat, afurisită, în sensul bisericesc al cuvântului. ”Mie mi se pare normal că toți colegii au această părere, sunt de acord întru totul cu ei. Schimbările acestea dese de la Consiliul Județean nu fac bine nimănui, nici politic, nici administrativ și, trebuie să recunoaștem, s-a cam dus în derizoriu această funcție la noi. Eu sper la o colaborare cu dl. președinte Culiță Tărâță, la o stabilitate în Consiliul Județean, astfel încât să putem funcționa cu motoarele la maximum, din punct de vedere administrativ, în primul rând pentru cetățenii județului”, a declarat Dan Manoliu.

Astăzi este prima zi în noua funcție. Nu are prea multe detalii tehnice – nu știe dacă va ocupa biroul lăsat liber de predecesorul Andrei Ignat (dar este foarte probabil ca așa să fie), nu a primit încă mașină de serviciu și șofer, deci va veni cu automobilul personal de la Roman, nu, nu s-a gândit la o convenție cu dl. prefect George Lazăr, de asemenea romașcan, astfel încât, vorba ceea, să dea benzina pe din două și să se reducă cheltuielile bugetare, dar nici nu exclude o discuție în acest sens.

Planuri… ar avea ceva și și-ar mai face, dar e destul de rezervat în a le verbaliza, că nu se știe cât poate face, cât va fi lăsat să facă și, mai ales, cât va sta pe funcție, date fiind precedentele create. Și-a mai plecat și cu stângul (fără nicio legătură cu ideologia politică): n-a sărbătorit ungerea cu colegii, nu le-a dat de băut. ”Nu le-am dat, că n-a fost momentul. Planuri am mai multe, dar în primul rând să onorez o serie de promisiuni făcute președinților și primarilor care mi-au fost alături și m-au sprijinit. Mă refer aici la o școală din Văleni, care e neterminată și pentru care trebuie fonduri, la podul de la Bodești, unde sunt 120 de familii izolate și i-am promis primarului că vom găsi soluții, dar și la alte lucruri care țin de infrastructura județului. Să vedem însă ce se va putea face, pentru că sunt destul de greu de realizat. Chiar dacă, să zicem, reprezint un partid aflat la guvernare, asta nu înseamnă neapărat un avantaj. Să nu uităm că partidul aflat la guvernare, din păcate, a trebuit să repare greșelile celor dinainte, să dea înapoi salariile bugetarilor și banii pensionarilor. Toate acestea au însemnat bani, care trebuiau luați de undeva și, în actualul context economic, știm cu toții că nu-i ca la grădină, unde pui un răsad. Sperăm ca măcar la începutul anului viitor, dacă în a doua jumătate a acestui an nu se poate, să se schimbe situația. Dorințe mari și speranțe avem, dar să vedem ce se poate face”, a adăugat vicepreședintele CJ.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentȘcoala Domnească din Târgu Neamț la 160 de ani
Articolul următorApa Serv lansează operaţiunea „Seceta”