reclama autocenter

Dan Constantin in Ambulanta

• consilierul județean s-a accidentat serios la meciul amical de miercuri după-amiază și a fost dus cu ambulanța la spital

• răutăcioși, adversarii politici, dar și colegii de partid, au legat incidentul de ghinioanele care par a se ține lanț de DVC, politic, administrativ, legal și, iată, medical

Duhul rău al nenorocului pare a-l urmări pe Dan Vasile Constantin peste tot pe unde se duce și în orice face. Consilierul județean a încheiat un meci de fotbal pe o targă de ambulanță, în drum spre Spitalul Județean al cărui Consiliu de Administrație îl prezidează, cu dificultăți de respirație și dureri atroce în zona toracică, dar și în amuzamentul total al colegilor cu care a schimbat șuturi și pase amicale. Hazul general s-a transformat rapid în îngrijorare, când cei de față, de la Gheorghe Ștefan până la Adrian Rădulescu, și-au dat seama că, de fapt, pe Dan Constantin chiar îl doare.

”La început, am crezut că s-a accidentat, că a primit o minge mai nu știu cum. El era portar, că el a cerut să fie portar. Chiar râdeam că și aici o s-o încaseze. Am crezut că și-a rupt o coastă, dar dup-aia am aflat că, de fapt, a făcut o întindere la unul din mușchii toracici și de aia nu mai avea aer, nu mai putea respira. L-au luat cu ambulanța și l-au dus la spital, apoi am început să dăm telefoane, să vedem ce-i cu el. Florin Prunea ne-a explicat apoi că durerile sunt cumplite în astfel de situații, că a pățit-o și el de câteva ori. Asta s-a întâmplat pentru că nu s-a încălzit suficient înainte de meci. Chiar dacă ei s-au dus și-au jucat o oră înainte de meciul efectiv. Se pare că n-a fost suficient. El zicea oricum că are crampe pe la picioare, încă dinainte de a începe meciul”, povestea unul din participanții la meciul politicienilor.

Medical vorbind, Dan Constantin a fost luat de ambulanță și dus la UPU, la Spitalul Județean, unde i s-a certificat o contuzie toracică și de unde, după îngrijirile corespunzătoare, a fost trimis acasă. De îngrijirile corespunzătoare s-a ocupat personal managerul Spitalului Județean, dr. Ioan Lazăr, care, în ciuda contrelor pe aproape toate planurile cu DVC, este totuși medic. După cum remarca unul din VIP-urile prezente la meci, după ce pe Constantin l-a luat salvarea: ”Dacă intră Dan Coonstantin pe mâna doctorului Lazăr, ori îi dă ceva să-l termine de tot, ori îl întărește de tot”.

N-a fost cazul, spune dr. Ioan Lazăr: ”I-am dat telefon domnului doctor Juncu și i-am spus că este o ambulanță pe drum, fără ca eu să știu cine este adus la Unitatea de Primiri Urgențe. Când vine vorba de un caz medical, mă ocup la fel pentru toată lumea. Indiferent că este o cunoștință sau o altă persoană. Răspund cu aceeași unitate de măsură pentru fiecare caz în parte. Știu doar că nu a fost ceva grav. Am înțeles că a fost un traumatism toracic”.

Cert e că, măcar câteva zile de-acum înainte, Dan Constantin va merge încet, chiar foarte încet, cu grijă la fiecare pas. Prudența îi este impusă de durerea care nu-l lasă nici măcar să facă pașii mai mari. Nici repausul la pat nu e o soluție, întrucât, după cum explica un cunoscut de-al său, ”îl doare așa de tare că nici nu poate sta culcat”. Vestea a făcut înconjurul social-democraților. Pe unii îi cam mustra conștiința ieri, după toate glumele pe care le făcuseră pe seama lui DVC cu o zi înainte, când nu l-au ”iertat” nici cu incompatibilitățile pe linie administrativă, nici cu funcțiile politice și/sau administrative, pe care tot le vrea și tot, cumva, reușește să le piardă. Ghinion curat!

Dana OSTAHIE

Articolul precedentMicile genii ale Neamţului (II): „Vreau ca școala să mă pregătească pentru viață”
Articolul următorSpectacol de gală, tribune goale