reclama autocenter

Jucatorii Ceahlaului au fost plimbati pe motociclete in fata tribunelor goale

Show-ul de prezentare al lotului echipei de fotbal Ceahlăul, pentru sezonul 2013-2014 a fost un fiasco total. La spectacol au fost prezenți aproximativ 200 de spectatori, cei mai mulți fiind oficialitățile locale și județene, care au luat loc în lojă. În deschidere, Ceahlăul 1999 a remizat, scor 4-4, cu selecționata politicienilor. La scorul de 4-2 pentru jucătorii Ceahlăului, neînvinși în 1999 în dubla cu Juventus, politicienii au intrat cu tot lotul de 20 de jucători pe teren, pentru a forța egalarea. Dan Vasile Constantin a încercat să apere poarta politicienilor, dar a avut nevoie de îngrijiri medicale, după un plonjon întârziat, fiind transportat la ambulanță. Președintele de onoare Gheorghe Ștefan a părăsit arena pietreană după meciul fostelor glorii. Trupa Heaven n-a reușit să transforme play-back-ul în show, singurii care au încălzit atmosfera fiind motocicliștii din Piatra Neamț, Suceava și Bacău, ce au purtat jucătorii actuali ai Ceahlăului, unul câte unul, către tribuna oficială. La final Phoenix a concertat în fața tribunelor aproape goale, într-o atmosferă jenantă.

”Ce începe rău…”

”…se termină și mai rău”, spune o lege a lui Murphy, valabilă și în cazul Ceahlăului. Un show, ale cărui costuri s-au ridicat, după cum aprecia Iulian Boghian, la aproximativ 25.000-30.000 de euro, s-a soldat cu un eșec. În primul rând, spectacolul a fost mutat de marți, pentru miercuri, deși afișele erau tipărite pentru marți seara. Spectacolul a fost cu intrare plătită, în timp ce oficialitățile locale și județene au avut loc la loja stadionului pe bază de invitații. Mulți dintre cei care au cumpărat bilet au reclamat că nu au primit CD-ul cu muzica formației Phoenix, așa cum staff-ul Ceahlăului promisese inițial. Dacă în 2004, atunci când câștiga alegerile locale și devenea pentru prima oară primar, Gheorghe Ștefan era ovaționat de un stadion întreg, deși Ceahlăul retrograda în liga secundă, acum clubul pe care îl păstorește a fost tratat cu indiferență. O indiferență care omoară încet, dar sigur, fotbalul sub Pietricica. Pe spectatori nu-i mai atrage nimic la stadionul de trei stele, iar când vine vorba de muzică nicio formație, fie ea celebră, nu valorează mai mult ca sănătatea și grija zilei de mâine.

”Partidul Neamț” – peticit și incomplet

”Spectacolul” a început cu meciul dintre jucătorii care în 1999 nu pierdeau în dubla cu Juventus, din Cupa UEFA Intertoto și o selecționată a politicienilor locali, completată cu nume sonore de ”Old Boys”, precum Florin Prunea, Vasile Vamanu, Constantin Apetrei, Lucian Amarghioalei, sau ”Ioșca” Iencsi. Deși organizatorii au spus că meciul va fi arbitrat de Adrian Porumboiu, fostul arbitru internațional nu a ajuns la Piatra Neamț, fiind înlocuit cu succes de tânărul Ovidiu Arusoaiei. Nici Viorel Hizo nu a fost văzut pe banca tehnică a foștilor săi elevi din 1999. Și la politicieni au fost absențe: Daniel Harpa, Ionel Arsene, Dorinel Ursărescu, sau Eugen Țapu, nu au făcut parte din lot, deși fuseseră anunțați ca fiind convocați în aceeași echipă cu Ion Rotaru, Claudiu Stafie, Mircea Pintilie, Gheorghe Vasiloiu, sau Ciprian Șerban. Au rămas responsabili cu spectacolul Costel Câmpeanu, Lefter, Atomulesei, Alistar, Domșa, Solomon, Tiberiu Șerban, Costel Ilie, Daniel Scânteie, Florin Axinia, Leo Grozavu, sau Tudorel Șoimaru, cei care au arătat asistenței că, în cazul în care se hotărăsc să se apuce de treabă, într-o lună sunt pregătiți pentru jocuri.

Cine au fost ”stăpânii” gazonului?

De partea cealaltă, politicienii au legat cu greu pase între ei, iar Adrian Rădulescu, fost parlamentar de Neamț a oferit asistenței faza serii: s-a împiedicat singur în careu, deși nu era atacat de nimeni, ratând șansa de a marca. L-a recompensat Radu Lefter în repriza a doua, când a lăsat intenționat o minge printre picioare, pentru a înscrie în poarta goală. Maestrul Cristian Țopescu a glumit, anunțând spectatorii că, în cazul în care va marca al doilea gol, conducerea Ceahlăului i-a promis că-i va construi un bust la intrarea în stadion. La înălțimea lui Adrian Rădulescu, ar fi fost bustul care ar fi costat cel mai puțin. Consilierul județean Adrian Vasiliu și-a luat un tricou de culoarea echipei adverse, păcălindu-i pe cei de la Ceahlăul 1999, însă tertipul lui s-a terminat fără gol. Apoi, după ce au fost conduși cu 4-2, la indicațiile deputatului Ioan Munteanu, pe post de antrenor, echipa politicienilor a făcut ce a știut mai bine: a ignorat regulamentul și a intrat cu tot lotul pe teren, în tentativa de a egala. Dan Constantin s-a accidentat grav la golul 4, având nevoie de îngrijiri medicale și fiind transportat la una din ambulanțele prezente pe pista stadionului. Apoi a închis ușa, iar maestrul Cristian Țopescu, responsabil cu comentariul și buna dispoziție, ne-a lămurit: ”I se face respirație gură la gură”. Politicienii au egalat în cele din urmă, cu greu, după ce foștii jucători ai Ceahlăului din 1999, au realizat o suită de pase, care i-a făcut pe politicieni să nu atingă mingea timp de 5 minute, deși erau într-o clară superioritate numerică. A fost ultimul mesaj transmis de cei care au ieșit cu capul sus de pe teren în dubla cu Juventus: ”Aici, noi suntem stăpâni!”

Show cu motocicliști și artificii

După ce fetele de la Heaven au încercat să (în)cânte atmosfera, fără prea mare succes, show-ul a fost animat de motocicliștii din Piatra Neamț, Bacău și Suceava, care au adus, unul câte unul, în fața tribunei oficiale pe fiecare component al lotului Ceahlăului, împreună cu staff-ul tehnic. Aceștia au făcut turul complet al stadionului, alături de fetele de la Heaven, iar când artificiile trebuiau să marcheze bucuria suporterilor și a jucătorilor, deopotrivă, acestea au scos în evidență goliciunea arenei. Municipalul pietrean seamănă cu un stadion suspendat, încât, te întrebi: Oare ce-o fi mai rău? Să ai echipă și să nu ai stadion, cum are regele ”Hagi”, sau să ai stadion, să vrei să ai o echipă de câțiva ani buni, dar să te părăsească suporterii? La final trupa Phenomen a alungat bruma de spectatori care mai rămăsese pe stadion, iar legendara trupă Phoenix a concertat în fața tribunelor goale, incluzând în repertoriu și noul imn al Ceahlăului. Îl știe cineva?

Claudiu Stafie dupa sedinta de CJ in care a respins organigrama

Echipa politicienilor in pauza de hidratare

Lotul Ceahlaului intr-un stadion gol

Poza de grup dupa meciul terminat aranjat 4-4

Solista trupei Heaven a dat o tura de pista cu motorul

Subprefectul Angheluta amestecat printre politicieni

Viorel Mastacaneanu a incercat toba galeriei

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentDan Constantin, urmărit de piaza rea
Articolul următorAdresă greșită, evacuări amânate!

6 COMENTARII

 1. IN ACEST AN CLUBUL CHEAR A VRUT SA REALIZEZE CEVA SPRE DEOSEBIRE DE ANUL TRECUT CAND MARELE DISTRUGATOR CHIVO A PROMIS SI …NIMIC….
  ORASUL PIATRA NEAMT NU MERITA SA AIBA O ECHIPA DE FOTBAL NICI MACAR DE NIVELUL CELEI PE CARE O ARE.
  SUNT MARI ORASE IN TARA CARE AR FI UMPLUT COCIOABELE LOR PE CARE LE NUMESC STADIOANE LA UN SPECTACOL ASEMANATOR…..
  MACAR SA FI REVAZUT FIZIC CUM ARATA FOSTII FOTBALISTI ….SI CE FOTBALISTI…GROZAVU , AXINIA , ALISTAR,ATOMULESEI LEFTER CAMPIANU SI TOTI CEILALTI.
  RUSINE CELOR CARE SE DAU IUBITORI SI CUNOSCATORI DE FOTBAL.
  MAI DUREZA PUTIN ..UN AN DOI SI NU CRED CA V OM MAI AVEA MISCARE SPORTIVA PROFESIONISTA LA PIATRA NEAMT…..
  PACAT

 2. vai mama noastra.
  RUSINE oamenilor din Piatra Neamt ca nu apreciaza o trupa ca Phoenix si muzica adevarata pe care o canta.
  Deasemeni organizarea a fost praf. Facuta dupa ureche.
  Acest eveniment trebuia programat intr-un weekend la o ora mai decenta.

 3. @portocala mecanică:
  Îmi pare rău, dar „Phoenix”-ul de azi e o copie palidă a ceea ce a fost odată formaţia. Orgoliile prosteşti ale celui care se autoproclamă lider absolut şi scandalurile care au măcinat-o în ultima perioadă au adus-o unde e.
  Ia aminte că şi în oraşe mai răsărite decât Piatra Neamţ, actualul „Phoenix” abia mai adună la un spectacol gratuit câteva sute de spectatori. Şi e păcat!

 4. articolele tale nu mai sunt de foarte mult timp articole de sport(daca mai stii ce-i ala sport) ci politica.ai de dus un razboi personal cu Stefan si atata tot.daca el nu ar mai sustine echipa am merge sa vedem un meci de fotbal pe la Vaslui.sa nu uitam ce s-a intamplat cu fotbalul la Bacau fara Sechelariu.asa ca mai scrie si tu de sporturile pe care le sustine PNL-ul nevestetii.

 5. Stefan nu mai da de mult bani la echipa.Banii vin de la Consiliul local, Consiliul judetean, L.P.F. cateva zeci de abonamente vandute si incasate, si cativa sponsori care au primit lucrari pe linie de partid si orcum se jumulesc de catre conducere.Jucatori si angajatii sunt neplatiti de 4 luni,o politica de sfidare a suporterilor,o nepricepere crasa in a conduce un club de fotbal, combinat cu interese meschine,de gasca.In 2012 sunt pierderi totale nete de peste 3750000 ron(circa 850000euro.)si exemplele pot continua.

 6. Pinalti a falimentat orasul. Dar si-a facut plinul pe spatele prostilor de pietreni? Si-a facut plinul cu varf si indesat. Datoriile , bineinteles, ca tot noi le platim.

Comments are closed.