0:00

Adresă greșită, evacuări amânate!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Chiriașii Locativ Serv, care nu și-au achitat debitele și care au sentință definitivă de la judecătorie, vor fi evacuați din case. Primele două evacuări ar fi trebuit să aibă loc ieri, dar din cauza unei erori procedurale sentința de executare a fost amânată pentru câteva zile. Este vorba despre documentele cu care executorii și reprezentanții Locativ Serv ar fi trebuit să se prezinte la chiriași, documente care, dintr-o eroare, aveau trecute numărul altui apartament. Decizia de evacuare va fi pusă în aplicare după remedierea greșelii. Timp de doi ani Locativ Serv a încercat să recupereze sumele datorate pentru utilități și chirii, pe cale amiabilă, însă nici un chiriaș nu s-a obosit să-și achite datoriile. ”Evacuarea s-a dovedit a fi eficientă, deoarece o parte dintre debitori fie au plătit, fie, prin mediere, s-au angajat să achite o anumită sumă lunar, pentru diminuarea debitelor. În cazul în care nu-și respectă angajamentul de plată, putem obține de la judecătorie documentele cu care să mergem direct la executor, pentru a pune în aplicare evacuarea. Avem pe rol aproximativ 100 de dosare de evacuare și reziliere. Unii au început deja să dea bani. Alții însă folosesc diverse metode de presiune, mergând la Primărie sau Consiliul Județean, unde cer clemență și amânarea sentințelor”, a precizat Gabriela Tomșa, director Locativ Serv Piatra Neamț.

Potrivit conducerii Locativ Serv, datorită acestor măsuri drastice, o parte dintre chiriași au început să-și achite din datorii, fiind deja recuperată suma de 1,4 miliarde de lei. ”De exemplu, la blocurile H1 și H5 din cartierul Speranța, datorită posibilității de modificare a traseului de apă, s-au recuperat și debitele. Pentru a fi branșați individual, locatarii acestor două blocuri, care aveau datorii, le-au achitat și s-au putut rebranșa”, a mai spus Gabriela Tomșa.

În iunie, din cele aproape 11 miliarde de lei vechi, bani ce reprezentau doar debitul la apă în Speranța, mai bine de jumătate sunt de recuperat de la rromii care locuiesc în 5 dintre blocurile din cartier.

Irina CĂLIN

Articolul precedentSpectacol de gală, tribune goale
Articolul următorBugetarii de la județ – carne de tun în negociere politică