0:00

Bugetarii de la județ – carne de tun în negociere politică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• ”După ce-au plecat de la ședință, toți s-au apucat să studieze organigrama, să vadă dacă într-adevăr părerea pe care au ridicat-o în ședință a fost cea corectă”, spune vicele Dan Manoliu

Numărul angajaților și ierarhiile din Consiliul Județean și instituțiile aflate sub oblăduirea sa vor fi puse pe masa tratativelor de partid(e). După ce a respins organigrama și statul de funcții ale județului (CJ, biblioteca județeană, complexul muzeal, TT, etc.), PSD acum lansează semnale de împăcăciune și disponibilitate la negocieri cu președintele Culiță Tărâță. Disponibilitatea PSD nu pare a avea legătură cu modul în care i-au privit angajații CJ după ce-au aflat că rămân fără locuri de muncă și nici cu vorbele de dulce pe care le-au primit, ci, mai degrabă, se leagă de faptul că, neaprobând organigrama, consilierii PSD au refuzat să pună în aplicare ordonanța 77/2013, prin care Guvernul condus de Victor Ponta încearcă reducerea cheltuielilor bugetare și ar vrea să redeschidă calea angajărilor în instituțiile publice. Or, știm cu toții că dl. Ponta, pe lângă Guvernul pe care-l conduce, mai conduce și PSD.

Asta par a-și fi dat seama și pesediștii din Neamț. Răspunzând unei întrebări, vicepreședintele Dan Manoliu a anunțat ieri că pe organigramă se vor face ”obligatoriu negocieri”. ”Există disponibilitate, cel puțin din partea PSD, să purtăm discuții și negocieri, și politic și administrativ, efectiv în litera legii, astfel încât să nu mai existe impedimente în a trece această organigramă, chiar dacă va fi nevoie să meargă la ANFP din nou pentru aviz”, a spus Manoliu.

El a adăugat că, deși în ședință s-au ridicat numeroase obiecțiuni, negocierile le vor rezolva pe toate: ”După ce-au plecat de la ședință, toți s-au apucat s-o studieze (pe ea, pe organigramă – n.r.), să vadă dacă, într-adevăr, părerea pe care au ridicat-o în ședință a fost cea corectă. Că n-a fost timpul efectiv să se documenteze fiecare. Și eu vă spun – eu, mai puțin, că eu sunt tehnic, eu sunt inginer -, dar sunt juriști, care altfel citesc legea și-o interpretează. O să repurtăm un dialog și cu secretarul județului, să ajungem la o înțelegere și sigur va trece proiectul”. Concluzia vicelui Manoliu a fost binevoitoare și dătătoare de speranță: ”Nimeni nu-și dorește să rămână oameni din Consiliu fără locuri de muncă”.

Atâta doar că, pe linie de PSD, cu tot respectul, dl. Manoliu nu are putere de decizie, nici măcar atunci când e vorba de propria demisie. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentAdresă greșită, evacuări amânate!
Articolul următorUSL – pe năsălie la Neamț