0:00

Răducu Bălțătescu (43 de ani), individul care și-a înjunghiat nevasta, soacra și socrul (chiar de ziua lui onomastică), în după-amiaza de 21 mai, este căutat de circa 30 de polițiști, cu câini de urmă, în Pădurea de argint. Imediat după ce și-a atacat familia, el a fost văzut de sătenii din Agapia, alergând spre pădure, cu cureaua de la pantaloni în mână. Pe drum și-a abandonat telefonul mobil, lăsându-l pe stradă, pur și simplu. Polițiștii de la Secția Rurală Tîrgu Neamț, cei de la Serviciul de Investigații Criminale, plus mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale au făcut căutări până la lăsarea întunericului și le-au reluat în această dimineață. Câinii de urmă au condus conductorii până la un pârâiaș din pădure, după care au pierdut mirosul. În această dimineață, au fost duşi dincolo de apă și li s-a dat, din nou, comanda să caute. Una dintre ipoteze este că Bălțătescu s-ar fi putut spânzura de vreun copac. Cu ani în urmă, un frate de-al lui s-a sinucis în același mod.

Cuțitarul de la Agapia, căutat de 30 de polițiști cu câini de urmă în Pădurea de argint, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBărbatul era perceput ca un tip tăcut și închis în el. Nu prea povestea despre sine nimănui, dar izbucnea violent de câte ori consuma alcool. În plus, își teroriza soția din cauza geloziei. Acest lucru a determinat-o pe femeie să-și ia copiii duminică, 20 mai, și să se mute la părinți. Peste doar câteva ore, însă, Bălțătescu s-a dus la casa socrilor și a făcut scandal. Polițiștii l-au potolit și l-au chemat la post, în ziua de 21 mai. S-a dus, și-a cerut scuze, a spus că plătește amenda, numai că după aceea a eșuat în primul bar și a tot băut până s-a hotărât să se „răzbune”, a pus mâna pe cuțit și a dat unde a nimerit. Copiii nu erau acasă în momentul atacului, altfel nu se știe dacă ei ar fi scăpat.

În momentul de față, starea celor trei victime este stabilă. Soția lui Bălțătescu a fost operată la Piatra-Neamț, i s-a scos cuțitul din piept, și, ulterior, a fost transferată la Iași, pentru reconstrucție mamară, pentru că are un sân tăiat. (C.M.)

Articolul precedentACTUALIZARE Spitalul Județean: Prima prelevare de organe din acest an
Articolul următorBicaz Kayak Fest a ajuns la a IV-a ediţie (26-27.05)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.