pietricica turism

A IV-a editie a Bicaz Kayak Fest va avea loc, în zilele de 26 şi 27 mai, pe lacul Izvorul Muntelui (Bicaz). Manifestarea urmăreşte “promovarea, încurajarea şi dezvoltarea comunităţii kaiaciste din România, precum şi promovarea celei mai pitoreşti zone din judeţul Neamţ”, precizează organizatorii.

“Bicaz Kayak Fest este ocazia perfectă de a explora frumoasa regiune a lacului Bicaz, din imediata apropiere a Parcului Naţional Ceahlău, şi de a lua parte la un eveniment sportiv inedit. Vă aşteptăm să padelaţi şi să vă consumaţi energia pe apă, într-un cadru natural impresionant!”, potrivit aceleaşi surse. Locul de START/FINISH al competiţiilor va fi Portul Turistic Bicaz.

PROGRAM

Sâmbătă, 26 mai, ora 10:00, sunt programate concursurile de maraton şi semi-maraton :

  • Concursul de maraton se va desfăşura pe o distanţă de 40 de kilometri, cu plecare din portul Bicaz spre Viaduct (coada lacului) şi retur;
  • Concursul de semi-maraton se va desfăşura pe o distanţă de 20 de kilometri, cu plecare din portul Bicaz spre Viaduct, cu întoarcere şi retur în dreptul satului Izvorul Alb (zona Baicu).

“Traseele sunt uşoare şi frumoase (nu necesită pregătire fizică deosebită), în aşa fel încât, după parcurgerea lor, să avem cu toţii suficientă energie, pentru a ne bucura de o seară minunată alături de prieteni”, mai menţionează organizatorii.

Duminică, 27 mai, începând cu ora 11:00, se organizează concursuri de eskimo-rolling şi sprint. Festivitatea de premiere este programată la ora 14:00.

Mai multe informaţii şi înscrieri la concurs AICI.

ZCH NEWS a reflectat toate ediţiile anterioare ale Bicaz Kayak Fest: 2015, 2016 şi 2017. (M. CONSTANTINESCU)