0:00

ACTUALIZARE: Operația a început, efectiv, cu puțin înainte de ora 11, după ce au ajuns echipele de medici de la Iași și București, și s-a încheiat pe la 14:30. ”De la pacientul aflat în moarte cerebrală au fost prelevaţi rinichii, unul va ajunge la Iași și unul la București, și corneea care va ajunge la București. Și ficatul va ajunge tot la București”, a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț. Echipa de medici de la SJU Neamț a fost formată din dr. Gelu Felician Dulhai, de la secția ATI, cel care împreună cu asistentele medicale de pe secție au asigurat toate condițiile pentru ca organele pacientului donator să rămână în parametri, și de doctorul chirurg Alexandru Juncu. (C.I.)

**********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Astăzi, 22 mai 2018, pe la ora 9, plus/minus câteva minute, începe prima operație de prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Donatorul este un bărbat de 39 de ani, care a fost internat în spital cu un traumatism cranio-cerebral.

Echipa de prelevare de la SJU Piatra Neamț este condusă de dr. Gelu Felician Dulhai, din cadrul secției ATI, care-i va avea alături pe medicii prelevatori din Iași și București. În acest moment, sunt solicitări și vor fi prelevate corneea, ficatul și rinichii. A fost o cerere de la Berlin pentru plămâni, dar probleme de transport fac, în acest moment, puțin probabil transferul. Deocamdată nu este solicitare pentru inima donatorului, dar situația se poate modifica și, până la sfârșitul intervenției, celelalte organe ale donatorului pot ajunge la pacienți.

Este a unsprezecea prelevare de organe efectuată la Spitalul Județean Neamț, din 2014 încoace. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Mascaţii caută un individ care şi-a înjunghiat soţia şi socrii
Articolul următorCuțitarul de la Agapia, căutat de 30 de polițiști cu câini de urmă în Pădurea de argint
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.