Cum a protejat Morenciu neregulile de la Ambulanță, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Jănel Iosub a scris două cărți despre ce ceea ce credea el că nu a fost în regulă la Ambulanța Neamț și la Direcția de Sănătate Publică. A făcut zeci de memorii, are metri cubi de dosare întocmite, s-a dus și a reclamat la Poliție, Parchet, IGPR, DNA, Curtea de Conturi, Ministerul Sănătății, Prefectură. Peste tot a primit același răspuns: ”Nu se confirmă ceea ce reclamați!” A scris cărțile și, în loc să se spargă buba, totul s-a liniștit. Acuzele pe care Jănel Iosub le aducea la vremea aceea directoarei Letiția Damoc sunt mult mai grave decât cele din actul de control al Ministerului Sănătății, în urma căruia Dan Dorin Morenciu a trebuit să o demită, împreună cu tot comitetul director.

Contactat de ziarul ”Ceahlăul” marcă înregistrată și întrebat despre situația de la Ambulanță, Jănel Iosub a declarat concis: ”Toți m-au făcut nebun, au zis «Ăsta are o fixație!». Acum, când un control, făcut la DSP nu la Ambulanță, a descoperit nereguli grave în cheltuieli și în actul managerial și a confirmat o parte din constatările mele, cred că este normal ca toate organele statului, care au fost sesizate la vremea respectivă, să se autosesizeze acum și să pornească o anchetă adevărată. Dacă se va face, eu zic că cel puțin 90% din cele sesizate atunci se vor confirma. Eu aștept, pentru că știu că am dreptate. Îmi aduc aminte că un judecător de la Curtea de Apel Bacău m-a condamnat la plata a 1.000 de euro, pentru calomnie la adresa Letiției Damoc și a comitetului director… Cum spuneam, eu aștept să redeschidă cineva cazul. Și în cărțile mele găsește material suficient”.

Despre acuzele aduse de Jănel Iosub vom mai scrie. Mai ales acelea în care se vorbește despre bani publici. Acum este cazul să insistăm pe relația DSP Neamț – Ambulanță. De fiecare dată când era întrebat despre situația de la ambulanță, dr. Morenciu susținea că nu cunoaște amănunte și nu are suficiente date. Din păcate pentru el, suntem în măsură să demontrăm că Morenciu a știut și n-a vrut, n-a putut sau nu a înțeles ce i s-a prezentat.

În data de 3 noiembrie 2009, deci acum 4 ani, se înregistra la DSP o reclamație semnată Jănel Iosub. Printre alte aspecte reclamate, se scria în pagina 3, negru pe alb, pentru știința domnului Morenciu: ”Cotoi Liliana – șefă RUONS (șefă de cadre) – fost lucrătoate ca secretară cu jumătate de normă, secretară cu normă întreagă, fără experiență, numită șefă de cadre!!! Fără concurs!!?” În raportul de control al Ministerului Sănătății, unda dintre acuzele aduse managerului de la Ambulanță erau chiar nereguli la compartimentul RUONS. Dacă domnul Morenciu verifica atunci, poate nu se ajungea la situația de acum.

În ce privește verificările pe hârtie ale lui Dan Dorin Morenciu, publicăm în integralitatea ei una, ca răspuns la o altă reclamație făcută de Jănel Iosub. Din ea vedem cum Morenciu nu putea verifica situația de la Ambulanță, pentru că avea alte sarcini de serviciu, și că, din punctul său de vedere, totul este în regulă. Cu toate. În rest, usturoiul nu a trecut pe lângă gura lui.

«Referitor la scrisoarea dvs înregistrată la Direcția de Sănătate Publică Neamț sub nr. 4621/18.05.2009, vă comunicăm următoarele:

1. Am ajuns cu o întârziere mare la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț deoarece am avut în plan alte misiuni de audit de efectuat cât și datorită sarcinilor de serviciu.

2. Nu s-au luat măsuri disciplinare asupra conducerii Serviciului de Ambulanță Județean Neamț deoarece existau acte în regulă, iar asupra concedierii dvs s-a revenit și ați fost reîncadrat pe postul de tinichigiu auto.

3. Nu există act normativ prin care conducerea Servicului de Ambulanță Județean Neamț să avizeze contractele încheiate cu diverși furnizori de prestări erevicii, aceasta revenind conducerii Serviciul de Ambulanță Județean Neamț și furnizorului de servicii. (Păi, domnule Morenciu, nu cumva vă contraziceți?- n.n.)

4. Referitor la închirierea autosanitarei NT.12. CRR cu beneficiarul ”Societatea de Cruce Roșie”, nu este încheiat nici un contract , aceasta nefuncționând, ci fiind parcată în curtea Serviciului de Ambulanță Județean Neamț,

5. Referitor la contractul de pază încheiat cu firma GES – firmă de pază, acesta a fost încheiat în baza unei proceduri de licitație, iar relația de rudenie între directorul tehnic ing. Cucoș Ciprian și patronul firmei – domnul Misăilă Dan nu este de competența DSP Neamț.

6. Licitațiile cu firmele de service cu privire la repararea autosanitarelor cu firma S.C. Cosamira Serv S.R.L. s-a efectuat deoarece aceasta practică un preț unic- 48 lei/oră și are angajați specializați în repararea acestor autosanitare.

7. Inspectorii de audit au colaborat cu poliția economică, aceștia răspunzând în scris la întrebările solicitate de organele de poliție.

8. Referitor la dosarele penale avute de managerul general Damoc Letiția Gabriela, nu este de competența DSP Neamț, iar în urma auditului efectuat la substația Roman, suma reprezentând contravaloare carburanți și piese auto lipsă a fost recuperată în întregime în timpul controlului iar ca măsură administrativă, gestionarei i s-a desfăcut contractul de muncă.

9. Referitor la avizarea RAR a garajelor Serviciului de Ambulanță Neamț vă comunicăm că acesta este strict de competența Servicului de Ambulanță Județean Neamț.»

Lectura acestor răspunsuri formale, date pentru a efectua un act administrativ, arată cam care era valoarea actului managerial la DSP Neamț.

 Cum a protejat Morenciu neregulile de la Ambulanță, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentReferendum discret la Dragomirești
Articolul următorChiria primăriei măreşte after-school-ul

15 COMENTARII

 1. Un articol care va da mari batai de cap tocmai celor care au „inalbit” coruptia si vesnica conducere a ambulantei! Veti vedea in viitorul apropiat ca lucrurile vor lua o alta turnura si cred ca in prezent acest Janel Iosub detine asul de trefla, iar Damoc si acolitii sai si-au luat o mare teapa si au ramas cu o nevinovata chinta sparta! Daca Romania se considera un stat de drept, ar putea elucida acest caz lucrand cu materialul clientului! Important ar fi si faptul ca acest Janel a dat dovada de spirit civic si de foarte mult curaj, iar cei care l-au injurat ar trebui sa se gandeasca, daca au o minima ratiune, ca in suveica ambulanta Neamt unde s-au pricopsit fel de fel de politruci, in joc sunt BANII PUBLICI, BANI STRANSI DE PE SPINARILE AMARASTENILOR, INCLUSIV AI CELOR CARE INCEARCA SA DEFORMEJE IMAGINEA ACESTUI JANEL SI PE CARE UNII IL SI INJURA!! DUMNEZEU VA FACE LUMINA!

 2. din 2009 a trecut foarte mult timp pentru a demonstra frauda ce se vedea de pe luna facuta de DAMOC-MORENCIU CRED ca STAN la ISJ face mai multe prostii dar nimeni de la DNA SAU MINISTER nu verifica ce se ascunde sub mustata lui STAN

 3. DACA ATI AJUNS SA APLECATI URECHEA LA jANEL iOSUB NUMAI PT. A PUBLICA CEVA „SENZATIONAL”, ati ajuns rau. Acest individ are meseria de RECLAMANGIU .Asta i se trage de cand Ambulanta a fost dotata cu masini de generatie noua si a renuntat la acele dacii brek la care dom’ Janel repara de zor. Jumatate din masinile pe care le repara erau ambulante si jumatate erau particulari de la care mai facea si el un ban in timpul serviciului. Ambulantele noi din dotare marca Mercedes, Fiat,Iveco nu mai puteau fi date pe mana unui tinichigiu si s-a incheiat contract cu o firma specializata si cu dotarea aferenta. De aici dom Janel si-a pierdut obiectul muncii. I s-a interzis sa mai repare masini particulare in timpul serviciului la sediul Ambulantei. De aici i s-a pus „pata” pe conducerea Ambulantei si pe firma Cosmira. Nemaiavand de munca s-a apucat de reclamat peste tot. A stat 3-4 ani angajat la Ambulanta faca sa produca nimic decat reclamatii. In realitate este un individ care vrea sa iasa prin orice mijloace in evidenta, cele mai multe dintre ele josnice. S-a dovedit clar ca tipul nu avea nici un sambure de dreptate si este pus acum prin hotarari judecatoresti sa plateasca toate calomniile abjecte pe care le-a creat.

 4. Gramatica asta bat-o vina…se vede de la o posta cand va scrieti singuri articolele si nu le copiati de la altii.

 5. Cunosc indeaproape subiectul si lupta pe care a dus-o Jaanel Iosub la ambulanta. Si acum am hartiile in calculator si care au fost depuse la ambulanta pe vremea cand sefa de unitate il trimitea la maturat in curte si la dat zapada. Vremea a trecut si prin sprijinul oamenilor care l-au ajutat dezinteresat, acesta a iesit cu capul sus. Atat eu, cat si Janel Iosub, am primit sfaturi foarte bune si crestine de la ziaristul Sorin Gaidau. Cu toate acestea, cel mai mare pacat este sa-l vinzi pe Dumnezeu. Nu foarte departe, cu aceeasi semnificatie, se pedepseste si cand vinzi pe aproapele tau. Cunosc personal cazuri cand numarul de telefon „al unei persoane” a fost trecut la numere filtrate si astfel nu-i mai raspunde acestuia la telefon. Dumnezeu sa-i dea sanatate lui Janel Iosub.

 6. Pentru „iuli”: Asa-i ca nu prea esti la curent cu demiterea conducerii de la Ambulanta? Sau crezi ca ministerul a facut o ilegalitate? Altfel n-ai mai scrie prostii.

 7. @Leo taxil. Lasai d-le ca specimene ca iuli au dus Romania unde este! Aplaudaci de tipul lui, care cu documente ce probeaza complicitatile mafiote din ambulanta si DSP, nu vor in ruptul capului sa inteleaga ca totul s-a terminat! FURTURILE SUNT PROBATE CU ACTE…DAR VORBA LUI ROTARU:” TRB FACUTE AFISE CU CHIPURILE LOR SI SPUS RASPICAT..SCUIPATI AICI!!!!

 8. LA NOI toti sunt sanatosi cind le merg hotiile iar cind sunt chemati la procuror automat se inbolnavesc sau chiar se joaca cu pistolul la cap . CRED ca nu asteptam 3-4 ani sa aflam de abuzurile de la ISJ GESTIONATE DE S T A N .

 9. Sustinerea politica la numirea intr-o functie publica, inseamna liber la jefuirea banului public. Morenciu si Damoc, au fost sustinuti politic, dovada prezenta G.E.S. si a altor firme abonate la banul public.

 10. In campania electorala am primit in cutia postala un afis cu Janel Iosub cu poza acestuia si cu usl-ul ce era comparat cu kgb-ul. Dl. Dorinel Ursarescu era teparul orasului iar Voiculescu ciuma ce vroia sa puna mana pe justitie. Am sa caut afisul sa ma uit pe el, dar n-am sa-l scuip ca cineva o sa inghita saliva.

 11. AM CITIT CARTILE LUI JANEL IOSUB.CRED CA MA APUC SI EU SA SCRIU UN VOLUM CU AVENTURILE MANAGERIALE ALE ECHIPEI LUI DAMOC . A VERIFICAT CINEVA DE LA ORGANISMELE ABILITATE CAM CATE ORE AVEA PONTATE UNA PESTE ALTA DOAMNA DAMOC SI ALTI SMECHERI PE LA DIVERSE INSTITUTII..SI TOATE IN ACEEASI ZI??ASTIA ERAU PONTATI CATE 40 DE ORE DE MUNCA PE ZI CU TOATE CA ZIUA ARE DOAR 24 ORE!

 12. Letitia Damoc preda si preda la scolile de soferi si la postliceale si sunt curios sa vedem cati bani a declarat la fisc si cat impozit a platit la stat!! Intradevar era pontata 24 din 24 si lua o carca de bani!

 13. Daca doamna Damoc isi vede treaba va fi bine pentru dansa.Daca nu ,,…isi va agrava TARE DE TOT SITUATIA.CEEA CE S-A SCRIS IN ACEL RAPORT DE DEMITERE NU E TOTUL. NU ZGANDARITI …SA PUTA RAU DE TOT!

 14. Da ce carti a scris bre Janel asta, ca tot orasul stie de acum ca ziaristul i le-a scris, ca fara Gaidau nu facea nimic ilustrul tinichigiu.

Comments are closed.