0:00

Procurorii DIICOT Neamț au cerut instanței, și au obținut, prelungirea arestării preventive pentru cei 3 bărbați reținuți, după descoperirea culturii ilicite de canabis de la Bălușești. Măsura privativă de libertate pentru întreprinzătorul Matieș Andrei Vlad, cât și pe cei doi frați care l-au prădat, Cizmaru Bogdan Andrei și Cizmaru Denis Mădălin, este valabilă până la data de 30 noiembrie. Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă, iar deocamdată a fost atacată doar de frații Cizmaru.

Cultivatorul de droguri rămâne încarcerat, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Dispune prelungirea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.11.2023 şi până la data de 30.11.2023 inclusiv, faţă de inculpaţii: 1. M. A-V, cercetat în dosarul penal nr. 86/D/P/2023 al D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal; 2. C. B. A., , pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal. 3. C.D. M., , pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, conform instanței.

Cultivatorul de droguri rămâne încarcerat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMatieș a mai fost condamnat pentru fapte similare la 2 ani și 6 luni de închisoare. A fost eliberat condiționat pe 19 octombrie 2021, cu un rest de pedeapsă neexecutată de 205 zile de închisoare. În 2023 a revenit la vechile obiceiuri și a înființat două culturi de canabis, una într-o seră în spatele casei de unde a dus plantele în câmp, camuflând totul într-un lan de porumb. Între timp au aflat și frații Cizmaru care, la inițiativa unui văr au mers la furat, fiind consiliați să culeagă numai mugurii pentru că sunt mai valoroși. Au recoltat și plante pe care le-au dus într-un imobil părăsit pentru a se usca, fiind prinși în flagrant pe final de septembrie. Procurorii DIICOT au ridicat circa 1.200 kilograme de plante verzi și cam 100 de kilograme de plante uscate (amănunte aici și aici). (G.S.)

Articolul precedentRămâne cum am stabilit – ICCJ respinge recursurile în casație formulate de Ionel Arsene și DNA
Articolul următorDeclararea meditațiilor criticată de sindicaliștii din Educație
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.