0:00

Trei arestări în cazul culturii ilicite de droguri de la Bălușești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAncheta în cazul culturii de canabis din localitatea Bălușești, comuna Icușești, în care procurorii DIICOT au ridicat peste o tonă de stupefiante, s-a soldat cu arestarea a trei persoane. Au ajuns în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț atât cel care a înființat ogorul cu narcotice, Matieș Andrei Vlad, cât și cei doi localnici care au prădat și și-au însușit din canabis, frații Cizmaru, Bogdan Andrei și Denis Mădălin.

Primul dintre făptași a fost privat de libertate pentru acuze de comitere infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Aceleași acuze sunt reținute și pentru frații Cizmaru. Decizia Tribunalului Neamț din 2 octombrie nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Trei arestări în cazul culturii ilicite de droguri de la Bălușești, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reamintim că primul dintre localnici este acuzat că a înființat o cultură de canabis în Bălușești, parte din plante fiind într-o seră, iar restul au fost în câmp, camuflate într-un lan de porumb. Ceilalți doi au aflat și au furat de la vecin, ducând plantele într-un imobil părăsit. Au fost prinși în flagrant, pe când transportau canabisul, pe 1 octombrie. Anchetatorii au ridicat de la cei trei făptași circa 1,3 tone de canabis uscat și cam 100 de kilograme de plante uscate (amănunte aici și aici).

(G.S.)

Articolul precedentMesaj RO-ALERT în Piatra Neamț: un urs a ieşit la plimbare prin curtea unui gospodar!
Articolul următorConsiliul Județean Neamț explică de ce a respins proiectul de finanțare pentru ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.