0:00

Rămâne cum am stabilit – ICCJ respinge recursurile în casație formulate de Ionel Arsene și DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltima cale de atac la care a apelat Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, în speranța unei schimbări totale –  recursul în casație – a eșuat.

Înalta Curte de Casație și Justiție Instanța a respins, la finalul ședinței de joi, 26 octombrie, ambele solicitări, ale inculpatului și ale acuzării: „(…) respinge ca nefondate recursurile în casație formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov și inculpatul Ionel Arsene împotriva deciziei penale nr. 190 / Ap din data de 10 martie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Brașov – Secția penală”.

A fost, de asemenea, respinsă cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispoziţiilor art. 40 raportat la art. 48 Cod procedură penală, formulată de recurentul inculpat Arsene Ionel. Această din urmă decizie poate fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore.

Consecința deciziei este că Ionel Arsene rămâne cu pedeapsa de 6 ani și 8 luni de închisoare pentru două din cele 3 fapte de trafic de influență pentru care a fost condamnat.

Aceasta nu este singura decizie a instanței pe care fostul președinte al CJ Neamț o așteaptă. După cum informa Mesagerul de Neamț,  o instanță din Roma se pronunță pe problema extrădării lui Ionel Arsene în România. Anterior, o primă instanță a stabilit că poate fi trimis înapoi acasă, urmând ca, cel mai probabil astăzi, să apară o sentință definitivă în acest proces.

Z.C.

Articolul precedentCod galben de furtună în Neamț, Suceava și Bacău
Articolul următorCultivatorul de droguri rămâne încarcerat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.