0:00

Casa Culturii ”Ion Creangă” din Târgu Neamț și-a redeschis porțile pentru public, după doi ani în care a stat închisă din motive de modernizare. Festivitatea a avut loc vineri, 24 octombrie, la ora 12. Oficialitățile au fost primite cu pâine și sare, în frunte cu primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, consilieri locali de Târgu Neamț, deputatul de colegiu, Ionel Arsene, prefectul Vlad Angheluță și vicepreședintele CJ, Dan Manoliu, plus directori ai unor instituții de învățământ din oraș. Sala Casei de Cultură a fost arhiplină. Zeci de profesori, elevi și târgnemțeni s-au adunat să admire noua înfățișare a lăcașului de cultură, reabilitat și modernizat după atâția ani.

După tradiție, programul oficial al manifestării a început cu o slujbă de sfințire, oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia, și Ioan Dogaru, protopopul de Târgu Neamț. La finalul slujbei religioase, arhimandritul Mihail Daniliuc a vorbit despre legătura dintre cultură și cult, accentuând faptul că inaugurarea Casei Culturii se petrece în ziua în care se face comemorarea a doi mari oameni de cultură – Andrei Mureșan și Gheorghe Tătărăscu.

Cu pâine și sare, s-a redeschis Casa Culturii ”Ion Creangă” Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”Astăzi, orașul nostru este în sărbătoare”

Seria discursurilor a continuat cu primarul Daniel Harpa, deputatul Ionel Arsene, vicepreședintele Dan Manoliu, Margareta Mihăileanu (directorul Casei Culturii) și viceprimarul Traian Humulescu.

”Astăzi, orașul nostru este în sărbătoare. Au trecut doi ani de când am preluat conducerea Primăriei Târgu Neamț, împreună cu o echipă minunată. Au venit alături de mine oameni noi, oameni de cultură din oraş – și aici mă refer la actualul director al Casei Culturii, doamna director Margareta Mihăilescu. Nu mă așteptam ca azi să fie ocupate toate cele 308 locuri, și să mai fie și persoane în picioare. Vă mulțumesc pentru prezență, tot ce am făcut este pentru dv, cetățenii din Târgu Neamț, ca să beneficiați de un așezământ de cultură, să vă bucurați de evenimentele organizate. Am reușit cu mari eforturi să finalizăm lucrările la această instituție și numai eu știu câte drumuri am făcut la București pentru finanțare. Alături de mine, pe lângă Consiliul Local, viceprimarul Traian Humulescu și doamna Margareta, a fost domnul deputat Arsene cu care am mers la Ministerul Dezvoltării pentru a obține finantarea lucrărilor. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, al Guvernului Ponta, am reușit să finalizăm această investiție, și vă asigur că vor urma și altele. Prin acest lăcaș, cultura orașului nostru este la înălțime. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în reabilitarea și modernizarea acestui lăcaș de cult și sunt fericit că de azi înainte manifestările culturale se vor organiza în acest frumos spațiu. Felicitări tuturor și vă așteptăm la viitoarele manifestări ce vor avea loc aici. Mulțumesc Consiliului Local, domnului city-manager și domnului viceprimar, cu care sper că vom face echipă și de acum încolo”, a spus primarul Daniel Harpa.

 „Felicit primarul, pentru implicare”

Președintele PSD Neamț a profitat de ocazie și a subliniat meritul și contribuția Guvernului Ponta la derularea a 20 de proiecte pentru oraș.

„Sunt onorat să particip astăzi la redeschiderea Casei de Cultură din Târgu Neamț, un edificiu cu care ne mândrim astăzi. Modernizarea Casei de Cultură a fost posibilă cu ajutorul Guvernului României, a premierului Victor Ponta. Îmi aduc aminte că, acum doi ani și jumătate, când a venit premierul României la Târgu Neamț, pentru a susține candidatura domnului primar Harpa la primărie, atunci dânsul mi-a spus să câștigăm primăria, promițându-ne că ne va ajuta ori de câte ori este nevoie. Și astăzi vă spun că premierul a demonstrat că este un om serios, care se ține de cuvânt. Târgu Neamț beneficiază de 20 de investiții începute în mandatul premierului Ponta. Au venit bani mulți în oraș și vor mai veni. Felicit primarul, Consiliul Local, atât pe aleșii locali de la putere, cât și din opoziție, pentru implicarea în proiectele orașului și vreau să-i asigur de toată prețuirea mea. Sunt în campanie electorală și vreau să profit de această ocazie pentru a vă invita la vot pe 2 noiembrie, indiferent de simpatia dv politică”, a declarat șeful PSD Neamț.

Cu pâine și sare, s-a redeschis Casa Culturii ”Ion Creangă” Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Moment important pentru comunitate”

Nici Traian Humulescu, în calitate dublă, de viceprimar și președinte PNL Târgu Neamț, nu s-a lăsat mai prejos, ba chiar a amintit de contribuția social-democrată la modernizarea și reabilitarea Casei Culturii: ”Este un moment important pentru comunitatea noastră, o zi de sărbătoare. După Casa Culturii, va urma și Biblioteca orașului. Trebuie să mulțumesc pentru toate aceste realizări oamenilor de bine, celor care ne-au sprijinit, care ne-au ajutat să fie posibilă reducerea contribuției financiare a primăriei, de la 49% la 18%, și pentru alte proiecte. Vreau să-l felicit și pe domnul primar, chiar dacă am și eu o contribuție mică la toate aceste realizări. Felicitări și toate cele bune”.

După discursuri, festivitatea a luat sfârșit cu tradiționalul pahar de șampanie. (C.T. STURZU)

Articolul precedentMesajul prefectului cu prilejul Zilei Armatei României
Articolul următorScriitorul Constantin Munteanu la 69 de ani