Ziua de 25 octombrie a devenit un reper important în calendarul aniversărilor naţionale ale României. Este ziua în care aniversăm un adevărat simbol al statului, Armata Română. Emoţiile fireşti care ne încearcă astăzi, sunt o consecinţă a respectului pe care vi-l acordăm necondiţionat, perfect justificat de faptele de glorie ale înaintaşilor dar şi a modului profesionist în care înţelegeţi să vă îndepliniţi misiunile interne şi internaţionale, profesionalism recunoscut de toate statele partenere ale României.

De fiecare dată când cursul istoriei a reclamat intervenţia armatei, fie pentru reîntregirea hotarelor României fie pentru apărarea independenţei de stat în faţa cotropitorilor, bravii ostaşi români şi-au îndeplinit misiunea, nu de puţine ori chiar cu preţul sacrificiului suprem. Nu putem marca această aniversare fără să aducem un pios omagiu tuturor celor care şi-au sacrificat viaţa pentru apărarea României şi care ar trebui să constituie exemple de urmat pentru generaţiile de astăzi care, şi datorită lor, trăiesc într-un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Profesionalismul şi standardele ridicate care caracterizează Armata Română au reprezentat argumente pentru conferirea statutului de membru în Alianţa Nord Atlantică. Participările la misiunile internaţionale, inclusiv ale ostaşilor nemţeni, au adus aprecieri incontestabile din partea armatelor partenere. După fiecare misiune, ostaşii români au raportat „misiune îndeplinită!”. Ştim că fiecare clipă în care s-au aflat în teatrele de operaţii prezenta riscuri pentru viaţa lor dar au ales să să-şi îndeplinească misiunea punând-o mai presus de propria viaţă. Pentru toate acestea nu putem decât să vă fim recunoscători şi să vă asigurăm de întreaga noastră preţuire.

Avem cu toţii încredere în dumneavoastră, ostaşii români, care vegheaţi clipă de clipă ca teritoriul naţional să rămână independent. Vă mulţumim pentru tot ceea ce reprezentaţi pentru fiecare dintre noi.

Dragi ostaşi, vă doresc tuturor putere de muncă, sănătate şi misiuni pe deplin reuşite.

LA MULŢI ANI!

PREFECTUL JUDEŢULUI NEAMŢ,

Ioan Vlad ANGHELUŢĂ

Articolul precedentTârgu-Neamț: Doar politicieni la Ziua Armatei
Articolul următorCu pâine și sare, s-a redeschis Casa Culturii ”Ion Creangă” Târgu Neamț