Așa cum era de așteptat , sâmbătă, de Ziua Armatei doar politicienii s-au înghesuit să depună coroane la Monumentul Eroilor din cartierul Țuțuieni. Pe o vreme geroasă, oficialitățile locale, în frunte cu primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopei, alături de șefi de organizații de partid din urbe, dar și Mugur Cozmanciuc, președintele interimar PNL Neamț, au ascultat evlavioși slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoți, după care au depus coroane la monument.

Probabil din cauza vremii destul de geroase sau poate a dezinteresului, târgnemțenii nu au considerat necesar să participe la manifestarea dedicată Zilei Armatei Române. Doar polițiștii locali, angajați de la Poliția Națională și Detașamentul de Pompieri din Târgu-Neamț au vegheat solemn manifestarea. Printre oficialitățile locale am putut vedea și aleși locali de la PDL: Mihai Stoica, Maria Vrînceanu și Aurel Aciocârlănoae, șeful organizației PDL, Aurel Turluianu și Daniel Cozma de la PNL sau Marian Viorel de la PSD.

În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătorește Ziua Armatei Române aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă (25 octombrie 1944). Sărbătorirea Zilei Armatei române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPatru accidente şi un „şofer” de trei ori penal
Articolul următorMesajul prefectului cu prilejul Zilei Armatei României