Noul calendar pentru corigențe este anunțat pentru perioada 15-25 iulie 2019, pentru toți elevii, inclusiv pentru liceenii care au practică. Până acum, corigențele se dădeau pe parcursul a două zile, în a doua jumătate a lunii iulie. Elevii care nu se prezintă sau nu promovează corigențele sunt declarați repetenți.

Modificarea perioadei pentru corigențe ține cont de modificarea datelor când se vor susține, în anul 2019, evaluarea națională – în data de 18 iunie proba scrisă la limba română, în 20 iunie proba scrisă la matematică și afișarea rezultatelor finale în data de 29 iunie – și bacalaureatul – în perioada 3-13 iunie probele de competențe și în perioada 1-4 iulie probele scrise, cu rezultate finale în data de 13 iulie.

Corigențele odată trecute, elevii de clasa a VIII-a vor putea participa la a doua sesiune de admitere în învățământul liceal, în învățământul profesional și dual. Elevii din anii terminali de liceu care au trecut corigențele se pot înscrie în data de 26 iulie 2019 pentru sesiunea a doua de bacalaureat. Acesta începe cu probele scrise în data de 21 august 2019, continuă cu probele de competențe și se încheie cu rezultatele finale ce vor fi publicate pe 7 septembrie 2019. (C.I.)

Articolul precedentApa Serv anunță spălare și igienizare la rezervoare. Se ia apa în Piatra Neamț, Roznov și trei comune
Articolul următorAccident feroviar din motive de fumat și căști în urechi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.