Actualizare: Astăzi, 2 iunie, în jurul prânzului salvamontiștii au fost solicitați din nou în zona cascadei Duruitoarea pentru a coborî un alt copil care acuza dureri abdominale puternice. S-au putea să nu fie ultima intervenție pe ziua de astăzi având în vedere că este prognozată o furtună în masiv după ora 14.00. Astăzi, mai multe grupuri de copii însoțite de profesori au urcat pe Ceahlău.

Știre inițială: Echipa de intervenţie din Baza Salvamont Durău a fost solicitată, în seara de 1 iunie, să intervină pentru recuperarea a trei persoane (doi adulţi şi un copil) din zona Cascadei Duruitoarea.

“Cel mai afectat era copilul, aflat în imposibilitatea de a se deplasa singur”, a declarant Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.  “A fost foarte bine că au sunat din timp, deoarece intervenţia oricum avea să se declanşeze mai târziu, cei trei neavând lanterne, iar distanţa faţă de Staţiunea Durău era de aproximativ două ore de mers pentru persoane fără afecţiuni. Este bine de ştiut că stările de epuizare în zona montană evoluează de cele mai multe ori negativ, fiind agravate atât de venirea nopţii şi de factorul psihic, cât şi de scăderea bruscă (între 10 si 15 grade !!!) a temperaturii. Noaptea, în Masivul Ceahlău temperaturile scad  până la 8-9 grade Celsius, iar săptămâna viitoare conform prognozelor se pot înregistra temperaturi de 0 grade”.

Acţiunea salvamontiştilor s-a încheiat după două ore, sera, la ora 21, când cei trei au fost coborâţi în siguranţă la poalele muntelui.
C.M.

Articolul precedentMuncitor căzut într-un puţ de 14 metri
Articolul următorL5 Arsenal Văleni-Energia Pângăraţi şi Siretul Doljeşti-Ozana Timişeşti, disputele rundei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.