pietricica turism

* la sesizarea lui Mircea Pintilie, unul dintre vicepreședinții CJ Neamț va verifica unitatea medico-socială din comună

25.000 de lei vor fi dați, lună de lună, din bugetul județului pentru cheltuielile curente ale centrului medico-social din Ceahlău, conform acordului de asociere dintre comuna care-l găzduiește și Consiliul Județean, acord ce tocmai a fost prelungit până în ultima zi a lunii decembrie 2015. Prelungirea s-a făcut la solicitarea Primăriei Ceahlău și a directorului UMS, care au precizat în adresa trimisă județului pe 30 noiembrie că ”este imperios necesară pentru buna funcționare a Unității Medico-Sociale Ceahlău, care deservește întreg județul Neamț, prin serviciile oferite beneficiarilor fără venituri și cu venituri minime”. Plenul CJ s-a declarat de acord, dar momentul votului a fost și cel ales de consilierul Mircea Pintilie pentru a atrage atenția că la UMS Ceahlău lucrurile nu sunt toate ortodoxe.

”Eu cunosc situația de acolo, încă de pe vremea când era vicepreședinte al Consiliului Județean și ulterior președinte interimar. Am atras atenția și cu alte ocazii că acolo trebuie făcută o departajare clară între banii pe care îi dăm și modul cum sunt ei folosiți. Acolo sunt probleme! Nu știu dacă s-a dus cineva să vadă ce e acolo – eu mergeam când eram pe funcție -, dar cineva trebuie să meargă, poate chiar un vicepreședinte. Sunt oameni care stau acolo de 3-4 ani, oameni care beneficiază și de servicii, dar au și pensii, pe care le folosesc ca să trimită să li se cumpere băutură”, a declarat Mircea Pintilie în plen.

Președintele Constantin Iacoban s-a declarat întru totul de acord cu ideea unui control, iar cei doi vicepreședinți nu au avut, nici ei, nimic împotrivă. Care din ei va merge în control la UMS Ceahlău rămâne de văzut. Fiind unitate socială, ar cădea în atribuțiile vicepreședintelui Emilia Arcan. Pe de altă parte, fiind în zona de munte, ar fi în ”ograda” vicelui Dan Manoliu. Dispoziția președintelui va rezolva dilema, iar apoi raportul de control va fi făcut public, în numele transparenței instituționale. (D. OSTAHIE)