spitalul judetean piatra neamt

Zilele trecute, Consiliul Județean Neamț anunța datele pentru organizarea concursul de la spital și regulamentul. Contestatarii președintelui CJ, Culiță Tărâță nu au avut o reacție oficială imediat. La început și-au pregătit-o mediatic, apoi, ieri, a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație, condusă de Dan Vasile Constantin, președintele CA. În urma ședinței, a fost produsă o adresă către CJ Neamț și celelalte instituții care ar trebui să desemneze reprezentanți în comisia de concurs, adresă care spune, pe un ton imperativ, că ”în vederea organizării concursului, vă solicit respectuos să ne comunicați până pe 12 iulie 2013 persoanele desemnate să reprezinte instituția dv. în comisiile de concurs și de soluționare a contestațiilor conform art. 6” din regulamentul de organizare.

Aparent, Consiliul de Administrație de la Spital și-a făcut treaba. În realitate, Dan Vasile Constantin&Comp. au ignorat o corespondență care exista deja între Spital și CJ Neamț. În data de 8.07.2013, de la Consiliul Județean a plecat, cu nr. de înregistrare 8276, către CA-ul Spitalului dispoziția nr. 168, prin care erau numiți cei doi membri desemnați de președintele CJ. La Spital, adresa a fost înregistrată pe 9.07.2013, cu nr. 15860.

Practic, Consiliul de Administrație avea numele și a ignorat – voit sau nu, nu știm -, adresa Consiliului Județean, cerând ceva ce deja i se dăduse. Motivația o găsim în adresa trimisă ieri, 11 iulie, la județ, unde, în preambul, se sugerează că organizarea concursului a început abia astăzi, cu adresele trimise de CA. Idee întărită și de declarațiile lui Dan Vasile Constantin: ”Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență Neamț, întrunit în ședință astăzi (joi – n.r.) a decis demararea procedurilor pentru organizarea concursului privind ocuparea postului de manager al SJU Neamț. Am solicitat tuturor instituțiilor nominalizate în regulamentul privind organizarea concursului să își desemneze reprezentanții în comisia de concurs până vineri (12 iulie – n.r.) la ora 12. În momentul în care vom avea aceste nominalizări, conform art. 2 al aceluiași Regulament, vom înainta președintelui Consiliului Județean Neamț nominalizările, iar acesta va numi, prin dispoziție, comisia de concurs. Suntem în parametri, totul trebuie să meargă uns din acest moment. Eu consider că sunt întrunite toate condițiile pentru ca acest concurs să poată începe în data de 19 august”.

Pornind de la toate acestea, putem considera că avem de-a face cu două concursuri paralele. Unul organizat de președintele CJ, celălalt de președintele Consiliului de Administrație.

Ce mai merită remarcat este faptul că, revenind la adresa trimisă de CA, se poate observa că Dan Vasile Constantin a recunoscut legalitatea și valabilitatea regulamentului de organizare a concursului, chiar dacă avea, la început, îndoieli cu privire la acesta. Această recunoaștere deschide calea oficială pentru organizarea concursului.

Cine face parte din Comisia de concurs, potrivit art. 6 din regulament

1. Președintele comisiei (desemnat de către președintele CJ)

2. un Membru (desemnat de către președintele CJ)

3. un Membru (reprezentant al Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în domeniul Sănătății)

4. un Membru (desemnat de Direcția de Sănătate Publică Neamț)

5. un Membru (desemnat de Consiliul de Administrație al Spitalului)

Cine face parte din Comisia de concurs, potrivit adresei Consiliului Județean

1. dr. Octavian Huianu, președintele comisiei

2. consilierul județean Alin Antochi

3. dr. Gabriela Scîntee de la SNSPMPDS București

4. dr. Daniela Marcoci de la DSP Neamț

5. un Membru desemnat de Consiliul de Administrație al Spitalului.

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentAlegeri cu poliție și jandarmi la Pensionari: CirCARi la vârsta a treia
Articolul următorÎncă un vice la județ?! PSD îl sacrifică pe Manoliu