reclama autocenter

carp2

Atmosfera de la alegerile pentru conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman a fost una de film cu cowboy. Aproape 250 de membri, femei și bărbați cu păr alb, s-au întâlnit la Casa de Cultură pentru a asculta și vota darea de seamă a actualei conduceri, aflată la final de mandat, dar și pentru a organiza noi alegeri pentru președinția și consiliul director al asociației. Liniște a fost doar pe perioada în care fostul președinte Ioan Vlăduț și contabilul șef au prezentat rapoartele. Imediat, s-a continuat cu luările de cuvânt ale fiecărui membru doritor și, după minute în șir de hohote, aplauze și huiduieli, s-a început așa-zisa procedura de vot. Pensionarii s-au certat pe microfon ca cei mici pe mașinuțe. S-au îmbrâncit și s-au jignit, astfel încât în sală și-au făcut prezența jandarmii și polițiștii. Întâi s-a stabilit o procedură de vot – cu buletine, apoi s-a decis ca votul să fie liber, cu mâna ridicată. În final, actuala conducere a părăsit sala cu procesul verbal, iar cei rămași au supus la vot un candidat – Constantin Tărâță, care, după numărătoarea lor, ar fi întrunit aproape 180 de voturi.

“Eu la «Bradul» am făcut praznic”

Inițial, președintele de ședință ales din rândul membrilor a decis să se respecte norma de reprezentare de 1 la 200, adică doar 125 de membri care și-au luat mandatele zilele trecute să voteze, 25 din partea fiecărui candidat. Totuși, președintele Ioan Vlăduț a fost de acord ca la vot să participe toți cei prezenți, în baza carnetului de membru și dovezii că au cotizația la zi. Cei 5 candidați s-au prezentat membrilor din sală. Constantin Tărâță: “Banii trebuie foarte bine gestionați. Nu ne-a spus nimeni cum s-a cumpărat sediul din Pietonal cu 60.000 de euro. Să hotărâți dv. cine să gestioneze banii. Eu la «Bradul» am făcut praznic”.

Dumitru Căldărășanu: Propun ca ajutoarele de deces să rămână la fel, iar pentru banii depuși să se acorde o dobândă, iar dobânda de 6,5% pe an pentru împrumuturi să rămână la fel. De asemenea, să ne dezvoltăm în comunele din jurul Romanului”.

Gheorghe Popa și-a prezentat activitatea de-a lungul vieții, subliniind și faptul că a fost director al Oficiului Prefectural și că toate atribuțiile și le-a îndeplinit.

Ioan Vlăduț: “Sunt membru de 22 de ani al CARP și din 2005 sunt la conducere. Acum vreți să mergeți din nou la «Bradul». Se va vota pe buletine de vot, altfel nu vom ține alegerile. Va vota toată lumea prezentă. Domnul Leoreanu este președinte la altă Uniune și nu are dreptul că candideze”.

Vasile Leoreanu: “Sunt președinte nesalarizat, nu are decât ca și dl. Vlăduț să facă voluntariat. În schimb, și-a luat vilă de 80.000 de euro”.

Poliţişti, jandarmi şi apoi… vot

Când Vlăduț a declarat că Tărâță nu are dreptul să candideze lucrurile au degenerat. Cele două tabere au început să se îmbrâncească, iar microfonul a plecat de la președintele de ședință la un alt vorbitor – Miluță Scutaru, care a propus imediat înființarea unui comitet de inițiativă. S-a format și o comisie de numărătoare a voturilor și s-a decis ca votul să fie liber.

După cele câteva îmbrânceli, în sală și-au făcut apariție și jandarmii și polițiștii.

După câteva minute de negocieri pe scenă, s-a citit numele celor 5 candidați. Nemulțumit că este ultimul pe listă, Constantin Tărâță a cerut ca votul să înceapă cu el.

Așa a şi fost și la numărătoarea mâinilor ridicate au ieșit în jur de 180 de voturi, consemnate în procesul verbal. Vlăduț, Căldărășanu și Popa, plus o parte din membrii din sală, au părăsit Casa de Cultură, nu înainte ca Scutaru să-l acuze pe președinte că a “jecmănit CAR 8 ani și e timpul să pleci acasă”, acompaniat de o doamnă care i-a adresat apelative ca “dobitoc” și “boșorog”. Scutaru a reclamat că au plecat cu tot procesul verbal, însă s-a întocmit unul nou, cu numărul de voturi și numele noului președinte, Constantin Tărâță. După alegeri acesta a declarat: “Stimați participanți, întrucât am fost ales cu unanimitate de voturi, vă mulțumesc și vă promit tuturor că voi fi alături de dv, nu cum s-a făcut până acum. Las cartea de vizită să mă contacteze, ziua noaptea, așa cum am făcut pe unde am lucrat și lumea știe asta. O să ne organizăm ca – la magazin – produsele să fie mai ieftine, să nu fie administrator, noi consilierii să-l controlăm”. După alegeri, sediul CARP era închis, deși programul este până la ora 16. Punctul de vedere al lui Ioan Vlăduț nu a putut fi consemnat, însă se știe că acesta se afla după-amiaza la sediul Poliției Roman, cel mai probabil pentru a reclama modul de desfășurare a alegerilor.

carp3

carp1

Claudia MATEI

Articolul precedentCine şi de ce l-a ucis pe Nicolae Labiş?
Articolul următorConcursuri paralele pentru șefia Spitalului

1 COMENTARIU

  1. nu mai putem sa furam decat daca este un furt sigur chiar daca este de la o persoana mai saraca asa statul poate andeplini dorintele comunitati europene an special al Germaniei

Comments are closed.