reclama autocenter

manoliu

Șirul vicepreședinților de județ pare unul neîntrerupt la Consiliul Județean Neamț. Abia numit în funcție, Dan Manoliu, vicepreședinte din partea PSD, se pregătește să-și scrie demisia din funcție. Sursele, cea mai mare parte dintre ele, susțin că asupra social-democratului s-au făcut presiuni inimaginabile pentru a-l determina să facă acest gest. În spatele acestei acțiuni se află dorința șefilor de la PSD Neamț de a plasa în coasta lui Culiță Tărâță un personaj care să i se opună fățiș. Personajul, pe numele său Dan Vasile Constantin, este de acord cu numirea sa pe funcția de vice și promite tuturor că va găsi un colț și niște nuci sparte pentru șeful de CJ.

Situația incredibilă, de a schimba pentru a șaptea oară vicele de județ, este cu atât mai ciudată, cu cât acum s-ar schimba un PSD-ist cu alt PSD-ist. Oficial, președintele partidului, Ionel Arsene, s-a declarat preocupat de problemele de sănătate ale vicelui Dan Manoliu. ”Nu noi avem în vedere schimbarea dlui. Dan Manoliu. Din ce știu eu, dl. Manoliu are niște probleme de sănătate. Săptămâna viitoare vom discuta asta”, a spus președintele PSD Neamț. Întrebat dacă, în cazul în care Manoliu va elibera funcția de vicepreședinte, Dan Constantin poate fi un înlocuitor pentru acesta, Ionel Arsene a spus: ”Da, dl. Dan Constantin poate să fie una dintre opțiuni”.

Un alt ”greu” al PSD-ului, Ioan Chelaru, a dat o declarație din care lipsește starea de sănătate, dar care prezintă mai clar finalitatea: ”Este posibil ca dl. Dan Manoliu să-și dea demisia, iar în locul dumnealui îl propunem pe Dan Constantin. Decizia se va lua săptămâna viitoare”.

Dan Manoliu, care astăzi s-a aflat la serviciu, la Consiliu, a preferat să dea o declarație mai mult decât evazivă, care poate fi pusă și pe seama unei stări de sănătate precară: ”Nu am nimic de comentat în această privință acum. Aștept să văd cum vor evolua lucrurile”.

În ultimele zile, în PSD, nu numai Dan Manoliu pare să fi avut probleme de sănătate. S-a vorbit foarte mult despre o demisie posibilă a doamnei Emilia Arcan din cealaltă funcție de vicepreședinte al CJ Neamț. Imediat după ce au început discuțiile, doamna Arcan a plecat la București, într-o încercare de remediere a situației, cu sprijinul organizației de femei social-democrate, a cărei filială o conduce la nivel județean. În urma deplasării, se pare că, la nivel central și local, s-a stabilit că boala dlui. Dan Manoliu este mai grea și trebuie să beneficieze cu celeritate de tratament de partid.

* ”Locul mortului” la CJ Neamț?

Pe funcția de vicepreședinte al CJ Neamț, în cele 13 luni (!) trecute de la alegerile locale, s-au perindat până acum Gabriel Farcaş (UNPR), Mihai Fărcăşanu (PP-DD), Emilia Arcan (PSD), Gabriel Vişan (PNL), Andrei Ignat (PNL) și, de pe 31 mai 2013, Dan Manoliu (PSD).

În aceeași ședință din luna mai, înainte de a părăsi locul din dreapta șefului CJ, liberalul Andrei Ignat avansa colegilor consilieri o propunere care, în contextul de acum, pare a avea conotații de profeție (sau de blestem):

”Oricum, dacă vom continua aşa, eu vă propun ca, din două în două luni, fiecare din dv. să treceţi prin funcţia de vice”.

Dana OSTAHIE

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentConcursuri paralele pentru șefia Spitalului
Articolul următorCovăţirea podului de la Frunzeni

1 COMENTARIU

  1. POSTUL ASTA E BLESTEMAT PT CA AU FURAT VOTURILE CU MINCIUNI SI VA FI ASA PINA VOR CADEA DE LA PUTERE .

Comments are closed.