Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi, 21 iulie, se referă la declanșarea procedurii de achiziție pentru administrarea Stadionului Ceahlăul și darea lui în administrare, pentru patru luni, către societatea Locativserv. Înainte de ședința programată la ora 15:00, primarul și cei doi viceprimari au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia Dragoș Chitic a amintit și despre stadiul la care se află acum demersurile oamenilor de afaceri de pe plan local în vederea înființării unei noi echipe de fotbal la Piatra Neamț. Dacă în timpul campaniei electorale primarul Dragoș Chitic a fost rezervat atunci când a venit vorbe despre stadion și despre echipa de fotbal locală, astăzi s-a delimitat clar de activitatea care se va desfășura de acum înainte la Ceahlăul. El a lăsat de înțeles că, dacă până acum, banii publici au fost mană cerească pentru cei de pe Borzoghean, de acum înainte totul va fi gestionat doar din bani privați. Totodată, dacă în noul plan de organizare va apărea vreun nume din vechea structură, orice deschidere din partea Primăriei pentru înființarea unei noi echipe de fotbal s-ar putea opri.
„Deja se conturează o echipă de fotbal, o echipă care să relanseze fotbalul de performanţă din Piatra Neamţ, susţinută de o echipă de investitori privaţi. Sunt încrezător că vor participa chiar la campionatul din toamnă. Se va numi Club Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamţ. Se discută cu cei de la Federaţia Română să se vadă în ce ligă se vor înscrie, deşi, evident, vor fi în liga a 4-a la început. Sper să vedem o promovare în diviziile superioare cât mai curând. Ne dorim să separăm echipa de administraţia publică, deoarece trebuie să se susţină din bani privaţi, nu publici. Cătălin Roca a fost desemnat să se ocupe de aceste demersuri de către oamenii de afaceri, din al căror grup face parte și domnul Mihai Bătrânu, de la Moldocor. Când vom sesiza că lucrurile nu funcţionează corespunzător, putem opri orice deschidere a noastră. Un lucru bun este că echipa de fotbal va folosi pepiniera locală. Totodată, nu vom mai da spre folosință tot stadionul, ci doar terenul şi vestiarele și sala de mese, atunci când va fi cazul. Trebuie să recâştigăm încrederea pierdută din partea oamenilor”, a spus primarul Dragoș Chitic.
Edilul a anunțat că s-a reluat furnizarea apei la stadion și că se încearcă definitivarea contractelor pentru gaz metan și energie electrică în cel mai scurt timp. (Andreea AMARIEI)
Mi se pare cea mai sanatoasa politica. Administratia recompenseaza, eventual, in limita posibilitatilor, nu finanteaza structuri private sportive. In schimb, autoritatile locale si comunitatea ar trebui sa sustina proiecte pentru copii si tineri. Cum ar fi, de exemplu, o piscina cu tarife mai apropiate de posibilitatile tuturor.
Cred că e mai bine aşa.Mai bine o luăm de la început în Liga 4,cu onoare,fără datorii,decât să susţinem în continuare pe escrocul macaronar şi proiectul lui falimentar.