Ciobanul dispărut din Farcașa este căutat cu câine de urmă și zeci de voluntari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVasile Sava, în vârstă de 47 de ani, din comuna Farcașa este căutat de trei zile și două nopți fără niciun rezultat deocamdată.

În ciuda zvonurilor că acesta ar putea fi victima unui atac al urșilor la stâna din Islazul Reazim, până acum polițiștii nemțeni implicați în amplele acțiuni de căutare nu au găsit nicio probă în susținerea acestei variante (detalii aici).

Bărbatul este căutat de echipe formate din polițiști, pompieri, jandarmi, reprezentanți ai primăriei, ai Ocolului Silvic, cărora li s-au alăturat zeci de voluntari.

De astăzi, 13 august, căutărilor li se alătură și un câine specializat în găsirea de urme miros uman, care ar trebui să poată crea un traseu al ciobanului dispărut. Căutările sunt cu atât mai dificile cu cât aria de căutare este destul de mare.

Cazurile de dispăruți în pădurile din Neamț se petrec cu o anumită periodicitate de 2-3 ani, în cele mai multe fiind vorba despre bărbați plecați la cules ciuperci care nu au mai revenit. Un astfel de caz a fost în 2021 într-o pădure din satul Cut, Dumbrava Roșie, cu un final nefericit (detalii aici), un altul în Târgu-Neamț, în 2018.

Angela Croitoru

Articolul precedentL2 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-CSM Reşiţa 4-0 (2-0)
Articolul următorDoi pompieri nemțeni pleacă în cel de-al doilea contingent către Franța
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.