Știre actualizată. Cioban dispărut la Farcașa. Oamenii cred că este vorba despre un atac al urșilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Poliția Neamț a oferit mai multe detalii despre bărbatul dispărut. Numele său este Sava Vasile, „în vârstă de 47 de ani, din Farcașa, a plecat cu oile la o stână, în extravilanul localității Farcașa și nu a mai revenit până în prezent”. Comunicatul face și o descriere a bărbatului:

Semnalmente: înălțime – 1.90 m, greutate – 100 de kilograme, păr șaten, grizonat, tuns scurt, ochi albaștri.

La momentul dispariției era îmbrăcat cu: o bluză de salopetă de culoare albastru, pantaloni tip jeans de culoare albastru, fiind încălțat cu cizme de cauciuc de culoare verde iar pe cap purtând o șapcă de culoare închisă”.

Știre actualizată. Cioban dispărut la Farcașa. Oamenii cred că este vorba despre un atac al urșilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire inițială: De joi după-amiază (10 august), o echipă formată din zeci de polițiști, jandarmi, pompieri, oameni de la primăria comunală și lucrători silvici caută un cioban din comuna Farcașa, dispărut peste noapte.

Ciobanii din vecinătate spun că în zori ar fi auzit câinii de la stâna din Islazul Reazim lătrând a urs și strigăte, așa că acum sunt convinși că omul ar fi fost atacat și târât undeva de animal.

Echipele de intervenție l-au căutat până spre dimineață prin pădure, pe islaz și prin împrejurimi, revenind astăzi pentru a încerca să acopere o arie mai mare de căutare.

“Este dat dispărut, dar nu s-a dorit mediatizarea acestui caz. Nu a fost găsit până la această oră”, a precizat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

De la zvonul cu câinii și strigătele, nu a durat mult până ce sătenii din zonă să ajungă să comenteze că sigur un urs i-a venit omului de hac, mai ales că au văzut oile ieșind singure pe islaz.

În comună au fost mai multe atacuri de urs în ultimii ani, iar autoritățile locale nu pot gestiona singure situația.

Prefectura Neamț deja a înaintat documentele necesare la Ministerul Mediului pentru împușcarea a patru exemplare de urs care s-ar face vinovate de mai multe atacuri în comuna Poiana Teiului, după ședința ce a avut loc săptămâna trecută cu primarii de pe Valea Muntelui.

Dacă situația va degenera este posibil să asistăm la mai multe vânători de urși în Neamț, în perioada următoare.

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț. Există și autorități publice care nu au liber de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” și Ziua Marinei
Articolul următorNeamț. Vinerea accidentelor: patru coliziuni și cinci răniți în aceeași după-amiază
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

  1. Daca ursii au devenit o problema de ce nu sunt folositi caini de paza?sau gard electrificat?Ciobanii.vor investitie minima cu profit maxim.Pai.atunci nu.te mai.plange frate ca vine ursu’…

  2. Pai da nu ersu 3 exemplare acum is 4?poate maine vor fi 5… Rferitor la ciobanul dat dispărut…. poate a plecat omul pe contul lui dau vezi ,”Miorita”!De ce dati vina pe ursi?De ce nu spuneți exact ce s-s întâmplat la Dreptu ?ca ursul cu pricina era haituit…..si de fapt s-a apărat si nu a atacat asa ca nu avea altceva mai bun de făcut Dar cum dejecțiile umane le găsești pretutindeni mai avem de așteptat pina s-or limpezi apele. Is curios cati bani primesc ăștia de la ziar ca sa publice stiri alarmiste sau false cum s-a întâmplat la Dreptu.

  3. Hai sa omoram toți urșii de acum din cauza ca nu putem merge in pădure. Serios? Hai sa fim puțin rezonabili și sa ne vedem de mersul nostru, sa lăsam natura și animalele in pace!

Comments are closed.