0:00

Urmează patru zile de vacanță și numeroase manifestări programate în județul Neamț, în acest week-end, prilejuite de marea sărbătoare a „Adormirii Maicii Domnului” și Ziua Marinei. Credincioșii pot participa la slujbele bisericilor cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din 15 august, din municipiul Piatra Neamț, de la Mănăstirea Bistrița, de la Târgu Neamț, de la Mănăstirea Văratec, Pildești-Cordun, de la Răucești, Bălțătești, Vânători-Neamț, etc.

În perioada 12-15 august sunt activități sportive – meciul de liga a II-a ACSM Ceahlău Piatra Neamț – CSM Reșița, distractive și culturale – Festivalul „Water Fest” din comuna Ceahlău, Ziua Marinei de la Bicaz, Ziua Comunei Săbăoani, Sărbătoarea Răzeșilor.

Un week-end prelungit și plin, în care se așteaptă ca și numărul turiștilor care aleg să se recreeze în județul Neamț să crească, face ca autoritățile să transmită câteva reguli de respectat și îndemnuri la distracție civilizată.

Neamț. Există și autorități publice care nu au liber de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” și Ziua Marinei, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pe toată durata minivacanței de Sfânta Maria, pompierii nemțeni vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din partea cetățenilor. Având în vedere că în această perioadă va fi aniversată și Ziua Marinei Române în orașul Bicaz, iar cu această ocazie se vor desfășura activități cultural-artistice cu public numeros ISU Neamț va disloca forțe și mijloace în această zonă pentru gestionarea potențialelor situații de urgență. Mulţi cetăţeni vor alege să-şi petreacă timpul liber în zonele cu verdeaţă din jurul localităţilor, în zone montane şi în alte locuri aflate în mijlocul naturii, utilizând surse de foc în timpul acestor activităţi recreative. În acest context, pompierii reamintesc cetățenilor că principalele cauze de producere a incendiilor de pădure, și nu numai, sunt folosirea neglijentă sau în condiţii nelegale a focului deschis, aruncarea la întâmplare a resturilor de ţigări aprinse sau jocul copiilor cu focul” – transmite ISU Neamț.

Neamț. Există și autorități publice care nu au liber de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” și Ziua Marinei, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pentru ca evenimentele anunțate în spațiul public pentru acest sfârșit de săptămână să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți, jandarmii vor fi prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale” – anunță Jandarmeria Neamț, atrăgând totodată atenția iubitorilor de munte să dovedească respect față de natură.

Nu în ultimul rând, Poliția Neamț va fi alături de celelalte forțe de ordine. „În această perioadă, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele drumuri județene și naționale, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier, în punctele cu risc ridicat de accidente”. 

C.I.

Articolul precedentTrafic restricționat în Piatra-Neamţ în intersecția de la spital
Articolul următorȘtire actualizată. Cioban dispărut la Farcașa. Oamenii cred că este vorba despre un atac al urșilor