Operațiunea de căutare a unui bărbat dat dispărut întreruptă de sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urmă cu două luni, duminică, 26 septembrie, în jurul orei 8,30, Ion Ciubotaru din Dumbrava Roşie pleca să culeagă ciuperci într-o pădure din Cut şi dispărea fără urmă. (Vezi detalii aici )

Bărbatul a plecat cu un scuter pe care l-a lăsat într-o poiană, în marginea pădurii, fără să ia de acasă telefonul mobil, pentru că, potrivit familiei, avea de gând să se întoarcă după o oră, două.

Poliţiştii au fost anunţaţi în aceeaşi zi şi primele echipe operative de căutare  formate din poliţişti, jandarmi, pompieri şi localnici au fost cele care au găsit scuterul, în portbagajul căruia se aflau casca de protecţie şi vesta refelectorizantă. Niciun alt semn despre locul în care s-ar fi aflat dispărutul nu a fost găsit, deşi pădurea respectivă a fost periată dintr-un capăt în altul.

Tată şi bunic iubitor, după cum îl descriu cunoscuţii, nu avea obiceiul să plece de acasă fără să anunţe şi nu avea niciun motiv să–şi părăsească familia.

Dispărutul a fost căutat de familie şi autorităţi, au fost misiuni de căutare în care au fost implicaţi poliţişti, jandarmi, pompieri, chiar şi salvamontişti. Nimeni nu a reuşit să găsească ceva care să conducă la o idee despre locul în care s-ar afla sau ce anume s-ar fi putut întâmpla cu el.

Operațiunea de căutare a unui bărbat dat dispărut întreruptă de sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJoi, 2 decembrie, după ce trec zilele libere acordate de autorități, urmează să fie constituite alte echipe de căutare formate din poliţişti şi jandarmi, în care va fi folosit şi un câine specializat în astfel de misiuni de căutare, rasă ciobănesc german, dar şi alţi câini de urmă, potrivit informaţiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Familia consideră că numai dacă a fost răpit şi sechestrat bărbatul nu se mai poate întoarce acasă.

„Luăm în considerare orice pistă, însă deocamdată nu putem emite nicio ipoteză în acest caz. Misiunile operative de căutare continuă până ce persoana dispărută este găsită, nu abandonăm pe nimeni“, a precizat subinspector Ramona Ciofu.

Fiica bărbatului dispărut, Loredana Misăilă, speră ca acesta să fie găsit sănătos şi postările sale, zilnice, pe contul de socializare sunt sfăşietoare…

„Tăticul meu frumos și bun… Au trecut 2 luni de când nu mai știm nimic de tine… Mi- e aşa dor de vocea ta… De braţele tale calde.. De noi când ne adunam cu toții și stăteam de vorbă… Ne lipsești asa mult… Timpul a trecut greu și nu a fost ceas fără să ne gândim la tine… Ești mereu în gândul și inima noastră și nu vom înceta să sperăm că te vom îmbrățișa din nou, te iubim atât de mult și nimic nu mai e la fel fără tine… Dar sperăm și ne rugăm la Dumnezeu ca într- o zi să fim din nou împreună!“ (Facebook Loredana Misăilă).

Angela Croitoru

Articolul precedentTRADIȚII Noaptea de Sântandrei
Articolul următorCod galben de ninsori şi vânt de 1 Decembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.