Distinsul ansamblu „Strauss Festival Orchestra Vienna” revine, pentru al patrulea an consecutiv, în România. Măiestria desăvârşită a artiştilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susţinute în România să fie, an de an, cu casa închisă. „Strauss Festival Orchestra” va face un amplu turneu în România  care începe pe 7 decembrie şi se încheie pe 21 decembrie. În Piatra Neamt, concertul va avea loc joi, 13 decembrie, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Strauss Festival Orchestra Vienna” a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, despre care Revista “Gramophone” scrie: “Guth este cu siguranţă artistul cel mai apropiat de Strauss din zilele noastre”. Având un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi, Orchestra Strauss Festival îşi menţine la cele mai înalte cote artistice poziţia de supremaţie între numeroasele ansambluri de acelaşi gen. Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice. Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Crăciun care pregateşte auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză.

Programul Orchestrei se desfaşoară, ca şi la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri şi polci ale dinastiei Strauss (Johann tatăl şi fiul, dar şi Josef şi Eduard Strauss), precum şi cu lucrări ale altor compozitori vienezi.

Articolul precedentElena Udrea, sprijinită de romaşcani
Articolul următorUrsărescu, furat la drumul mare