Cele mai noi tehnologii de răcire folosite de o companie românească de web hosting, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiServiciile de hosting contează enorm pentru orice companie care are o prezență online și se bazează pe aceasta pentru a desfășura activitatea companiei. În funcție de numărul de utilizatori care accesează în fiecare zi platforma, de dependența afacerii de platforma online și de garanția unei creșteri organice, procentul de uptime al website-ului trebuie să fie de minim 99.99%. Unul dintre factorii care pot conduce la defectarea sau suprasolicitarea serverelor unei companii de hosting este supraîncălzirea. De aceea, astăzi vorbim despre soluțiile de răcire folosite de cele mai bune companii de hosting din România.

Vrei să afli cât mai multe informații despre cum arată aceste sisteme de răcire pe care Sitebunker le folosește pentru a răci servere care găzduiesc mii de website-uri și platforme? Avem informațiile chiar de la managerul general Sitebunker și este uimitor cât de eficient este serviciul oferit de către aceștia.

Sitebunker – Oferta de servicii

Cu o experiență de mai bine de 16 ani în acest domeniu și cu o dorință de a oferi în sfârșit un pachet de servicii de calitate și pentru comunitatea din România, Lucian Ciurea a lansat Sitebunker în cel mai potrivit moment. Piața din România era în creștere în 2018, industria IT creștea, iar antreprenorii aveau nevoie de servicii de găzduire cât mai bune.

Lucian a realizat că afacerile mari din România nu puteau beneficia de servicii de hosting dedicate lor, customizabile și care să le asigure siguranța afacerii lor. Servicii premium, servere dedicate și un pachet complet de hosting pentru companii cu cifre de afaceri foarte mari.

Aceste servicii premium au început să apară în oferta Sitebunker, iar primele dintre ele au fost pachetele de hosting pentru cea mai mare industrie, cea de e-commerce. Pentru magazinele online, Sitebunker oferă găzduire și pachete dedicate prin Magento, WordPress sau PrestaShop.

Cât despre tehnologie și hardware, serviciile Sitebunker includ hosting pe server VPS România, servere dedicate, stocare pe servere NVMe.

Iar toate aceste soluții hardware premium au nevoie să fie menținute la o temperatură optimă de funcționare. Și pentru că un echipament atât de performant trebuie să fie răcit, este evident că sistemul de răcire folosit trebuie să fie la standarde similare. Sitebunker se folosește de ultima generație de sisteme de răcire, iar Lucian nu a ezitat să ne spună câteva detalii despre acestea.

Cum răcește Sitebunker echipamentul și Serverele?

HVAC este prescurtatea numelui întregului sistem responsabil de răcirea echipamentului, a serverelor și a întregului ansamblu de piese hardware de la Sitebunker. HVAC provine de la Heating, Ventilation și Air Conditioning. Adică toate cele 3 procese de care este nevoie pentru a răci eficient și ecologic ansamblul de servere.

Sistemele HVAC sunt excelente pentru cei care doresc să răcească/încălzească locuințe, spații comerciale, spații de depozitare, dar sunt folosite chiar și pentru a stabiliza temperatura unui submarin.

Principiul de funcționare al sistemelor HVAC

Pentru o cameră de servere, cel mai important lucru este echilibrul termic. Acestea nu au voie să crească în temperatură nici măcar un grad peste limita normală deoarece atunci apar defecțiuni sau performanța încetinește. Dacă se ajunge în stadiul în care echipamentul hardware este supraîncălzit, website-urile clienților vor fi inaccesibile sau migrate, iar acest lucru poate afecta anumite businessuri și uptime-ul website-urilor.

Pentru a răci un spațiu din interior, sistemele HVAC folosesc doar aerul din exterior, care apoi este trecut prin compresor, filtre, pentru a nu lăsa particulele de praf să deterioreze sistemele. Sistemul HVAC este diferit față de cel de aer condiționat deoarece aerul condiționat nu poate îndeplini funcții de ventilare sau încălzire.

La fel ca întotdeauna, nu uita că cele mai bune servicii ale companiilor de web hosting pot fi verificate. Sitebunker este recomandarea noastră!

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare”
Articolul următorPercheziţii cu mascaţii la o clinică privată pentru adeverinţe false de vaccinare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.