0:00

Mara Calista, deputat PNL: „Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi am votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea alin.(6) al art.24 din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Pentru a-i ajuta pe cetățeni în această perioadă complicată se majorează valoarea nominală a unui tichet de masă.

În urma unui amendament pe care l-am depus alături de colegii parlamentari, valoarea nominală maximă a unui tichet de masă a fost majorată de la 20,17 lei/zi, la 30 de lei/zi, începând cu data de 1 iulie 2022. Această majorare înseamnă tichete în valoare de aproximativ 600 lei lunar, cheltuiala deductibilă pentru angajator și sumă pentru care angajatul datorează doar impozitul pe venit, în procent de 10%.

De asemenea, prin această lege se oferă posibilitatea ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

”Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor.”

Mai multe detalii puteți citi aici.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentFostul inspector școlar general Viorel Stan în dificultate. Un director a recunoscut în instanță că a luat mită
Articolul următorCele mai noi tehnologii de răcire folosite de o companie românească de web hosting
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.