Fostul inspector școlar general Viorel Stan în dificultate. Un director a recunoscut în instanță că a luat mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Neamț a respins solicitarea făcută de Petru Sandu (foto, sursa Apostolul), fostul director de la Liceul cu Program Sportiv Roman, de a fi judecat – în procedură simplificată – pentru luare și dare de mită, pentru cumpărare și trafic de influență. Asta deși inculpatul a recunoscut acuzațiile formulate de DNA. Recunoașterea vine, însă, târziu pentru beneficiul de care ar fi putut uza – reducerea pedepsei cu o treime. „În temeiul art. 375 alin.1, 3 C.p.p. respinge cererea formulată de inculpatul S.P. de judecare a cauzei în condiţiile prevăzute de art. 374 alin.4 C.p.p. Cu drept de apel odată cu soluţia ce se va dispune asupra fondului cauzei. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 07.06.2022”, precizează minuta ședinței de ieri.

Dar poate schimba cursul procesului în care fostul inspector școlar general Viorel Stan este acuzat de DNA că a primit mită, în formă continuată. În acest dosar mai sunt judecați pentru corupție Eugenia Condurat – contabila IȘJ Neamț, doi directori din Ministerul Educației – Alin Cătălin Păunescu și Maria Dornean, precum și oamenii de afaceri Annunzato Lombardo, Vasile Cozma și Petru Văcaru acuzați de dare de mită, complicitate la trafic de influență .

C.I.

Articolul precedentInspectorii de muncă încep controalele pe măsurile pentru caniculă. Amenzi de 1500-2500 de lei
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare”