0:00

Inspectorii de muncă încep controalele pe măsurile pentru caniculă. Amenzi de 1500-2500 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConducerea Inspecţiei Muncii anunţă că încep controalele la firme pe respectarea măsurilor pentru perioadele cu temperaturi ridicate, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 99/2000.

Angajatorii au obligaţia de a asigura ameliorarea condiţiilor de muncă în perioada verii prin reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer. Aceştia au obligaţia de a asigura apă minerală sau plată câte 2 – 4 litri / persoană / schimb, echipament individual de protecţie și duşuri, asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate de caniculă și trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea ori eșalonarea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

„Atragem atenția că nerespectarea prevederilor Ordonanței privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă se sancționează contravențional, cu amendă de la 1500 la 2500 de lei în conformitate cu art. 10, alin. 1 din OUG nr. 99/2000”, precizează Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Angela Croitoru

Articolul precedent117 bilete de tratament balnear pentru pensionari în luna iunie
Articolul următorFostul inspector școlar general Viorel Stan în dificultate. Un director a recunoscut în instanță că a luat mită
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.