Producătorul de mobilier Nord Arin investește peste 100.000 euro în energie verde, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Producătorul de mobilier premium din lemn masiv Nord Arin a finalizat, în luna iulie, instalarea unui sistem de 360 de module fotovoltaice pe depozitul de finite al unității sale de producție de lângă Piatra-Neamț, ca urmare a unei contribuții proprii de peste 100.000 euro. Sistemul fotovoltaic va acoperi, cu ajutorul energiei solare, până la 25% din consumul lunar de energie electrică al fabricii.

Odată cu extinderea unității noastre de producție, încercăm să ne adaptăm activitatea pentru a păstra un impact redus asupra mediului și comunității. În anii următori, ne propunem să ne concentrăm tot mai mult pe sustenabilitate, de la valorificarea energiei verzi și implicarea în proiecte de economie circulară, până la utilizarea de materiale sustenabile și finisaje bio pe mobilierul pe care îl producem”, spune Viorel Crețu, CEO Nord Arin. „În contextul creșterii capacității de producție a companiei și al achiziției recente de noi utilaje și echipamente industriale, sistemul fotovoltaic are, totodată, un impact pozitiv considerabil asupra consumului de energie electrică al fabricii.”

Producătorul de mobilier Nord Arin investește peste 100.000 euro în energie verde, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Instalarea noului sistem de panouri fotovoltaice face parte din strategia verde a companiei Nord Arin, care întreprinde demersuri tot mai ample în direcția sustenabilității și în vederea reducerii amprentei de carbon. Lemnul utilizat la fabricarea mobilierului Nord Arin este selectat din surse verificate, exclusiv de pe teritoriul Romaniei, astfel fiind redusă poluarea cauzată de deplasarea mijloacelor de transport pe distanțe lungi. De asemenea, toată energia termică folosită în companie este energie verde, obținută in-house, prin arderea deșeurilor de lemn. Alte acțiuni, precum colectarea selectivă a deșeurilor, finisarea a peste 85% din mobilier cu uleiuri cu un conținut scăzut de COV-uri sau acțiunile de plantare de puieți se numără printre demersurile companiei Nord Arin pe partea de sustenabilitate.

În ultimii doi ani, Nord Arin a încheiat parteneriate cu mediul academic atât pentru cercetarea și dezvoltarea de produse inovatoare, realizate din materiale sustenabile, cât și pentru susținerea unor proiecte de anvergură pe tema sustenabilității. În cadrul parteneriatului recent semnat cu Universitatea Transilvania din Brașov, Nord Arin își propune, în calitate de Partener Asociat al proiectului CENTRA, coordonat de CENFIN – Furnishing Cluster, să sprijine facilitarea accesului la cursuri de pregătire pe subiectul economiei circulare, disponibile atât pentru mediul economic, cât și pentru studenții universității.

În prezent, departamentul propriu de Cercetare & Dezvoltare Nord Arin lucrează la concepte de mobilier în care lemnul se îmbină cu materiale sustenabile, reciclate. Colaborând îndeaproape cu Voicu Crețu, designer Nord Arin, care reprezintă cea de-a treia generație a familiei Crețu ce activează astăzi în companie, specialiștii în proiectare au obiectivul de a identifica și de a integra în mobilier materiale și finisaje prietenoase cu mediul, care îndeplinesc, totodată, standardele brandului ce țin de design, estetică și funcționalitate.

Producătorul de mobilier Nord Arin investește peste 100.000 euro în energie verde, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Despre Nord Arin

Nord Arin este o companie producătoare de mobilier din lemn de stejar cu capital 100% românesc, înființată în 1993, lângă Piatra-Neamț. Cu o tradiție de 101 ani în prelucrarea lemnului, Nord Arin produce piese de mobilier cu design contemporan, care îmbină frumusețea naturală a lemnului cu tehnologiile moderne. În prezent, la sediul companiei lucrează 180 de angajați. Cea mai mare parte a producției este destinată piețelor externe din Europa, SUA și Orientul Mijlociu iar în anii următori compania are planuri de creștere și pe piața locală. Produsele companiei pot fi vizionate pe www.nordarin.com.

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI CSM Ceahlăul va debuta în deplasare la Miroslava
Articolul următorCampionatul Național Old Boys va avea loc în septembrie la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.