Cele mai multe noi infectări COVID 19 din Nord-Est, în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă o perioadă de stagnare cu foarte puţine cazuri, astăzi, 2 decembrie, în judeţul Neamţ au fost înregistrate 38 de noi infectări, cele mai multe din regiunea de Nord-Est a ţării. Rata de infectare pe judeţ este de 0,83 la mie.

Spre comparaţie, în Iaşi au fost 31 de cazuri noi, cu o incidenţă de 1,04 la mie, în Suceava – 13 (incidență 0,51 la mie), în Bacău – 11 (incidență 0,88 la mie), Botoşani – 9 (incidență 0,86 la mie), iar în Vaslui – 5 (incidență 0,65 la mie), potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică al M.A.I.

În Neamţ au fost raportate 4 decese, unul dintre acestea al unui pacient din Bacău transferat într-o unitate spitalicească din judeţ. Celelalte 3 sunt ale unor nemţeni cu vârste de 61, 69 şi 81 de ani, nevaccinaţi, cu boli grave cronice ascoiate. Două dintre decese au avut loc în Spitalul Muncipal Roman şi unul la SJU Piatra Neamţ, informează Elena Sterpu, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. FOTO. Un bărbat cu picioarele strivite într-un utilaj agricol
Articolul următorFOTO. Un incendiu de vegetație a pus în pericol trenul Dorohoi-Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.