Un incendiu de vegetație uscată, produs în această seară în satul Mateieni, comuna Dimăcheni, județul Botoșani, a condus la oprirea circulației feroviare pe ruta Dorohoi – Iași, timp de aproximativ 20 de minute, pentru a nu pune în pericol viața călătorilor.

„Vântul a contribuit la propagarea flăcărilor pe o suprafață de aproximativ zece hectare. La această oră, trenul s-a pus în mișcare, iar pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi sting ultimul focar. Și colegii lor din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Punctului de Lucru Flămânzi, intervin, la această oră, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată produse pe raza localităților Manolești Deal, comuna Mihai Eminescu și Borosoaia, comuna Plugari”, a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Incendiile de acest tip sunt, de regulă, rezultatul inconștienței unora, în ciuda avertismentelor repetate din partea pompierilor și a amenzilor usturătoare instituite prin lege, cuprinse între 1.000 și 2500 de lei (HG nr. 537/2007).

Angela

Foto: ISU Botoșani

Articolul precedentCele mai multe noi infectări COVID 19 din Nord-Est, în Neamţ
Articolul următorCod galben de vânt și ninsoare în zonele înalte din Neamț și Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.