Lucrările de reabilitare/ renovare/ reparare la blocul alimentar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț s-au încheiat și, ca o veste bună, începând de sâmbătă, 12 mai, bolnavii primesc din nou mâncare caldă, eventual de regim, pregătite în cuhnia proprie a unității, nu ca până acum (detalii aici, aici și aici).

Ca o veste mai puțin bună, managerul Cristina Iacob Atănăsoaie spune că reparațiile tot n-au rezolvat problema condensului.

S-a înlocuit traseul pentru căldură, dar nu s-a montat și ventilator în camera de abur, unde pereții negri de infiltrații au fost doar reparați și văruiți. A fost înlocuit tavanul fals din cele două bucătării, cu unul din plăci de metal, dar nu s-a făcut nimic la sistemul de ventilație care, la rândul lui, este vechi și nu mai face față. Blocul alimentar este igienizat, dar condensul este tot acolo, în ambele bucătării ale spitalului: pe tavan, pe geamuri, pe pereți.

Totuși, dr. Atănăsoaie preferă să vadă partea plină a bucătăriei: n-au scăpat de condens, dar măcar tavanul se poate șterge mai ușor: ”Condens se face oricum. Avantajul acestui tavan este că se șterge extraordinar de ușor, fiind metalic. Altceva nu se poate face. Hotele n-au fost schimbate”.

Lucrările din acest an au costat 120.000 de lei, asigurați de Consiliul Județean Neamț, dar în acești bani n-au încăput și ventilatorul, și instalația de ventilare. Declarația managerului interimar al spitalului vine aproape ca o sentință, ca să nu zicem că poate fi un model de studiu de oportunitate și proces verbal de recepție: ”Cu forțe proprii nu putem face, cu instalatorii noștri. Trebuie să facem un deviz, să vedem cât costă, să facem lucrarea așa cum trebuie”.

Cum ar veni, în loc de concluzie, alți bani, altă distracție! (C.I.)

Articolul precedentL4 Cimentul vrea Cupa şi locul 2 în campionat
Articolul următorOficial, sistemul informatic din sănătate funcționează din 18 mai
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.